Tízmilliós gitárt vásárolt fillérekért a Tankcsapda dobosa

Tankcsapda interjú a Kompót bisztróban. Tankcsapda magyar rockegyüttes, interjú, Lukács László basszusgitáros/énekes, Fejes Tamás - dobos, Sidlovics Sidi Gábor - gitár.
2017.04.12.
Tankcsapda interjú a Kompót bisztróban. Tankcsapda magyar rockegyüttes, interjú, Lukács László basszusgitáros/énekes, Fejes Tamás - dobos, Sidlovics Sidi Gábor - gitár. 2017.04.12.
Vágólapra másolva!
Új oldaláról mutatkozik be a Tankcsapda zenekar dobosa, Fejes Tamás, aki licitálóként tűnik fel a TV2 Kincsvadászok című műsorában. Ez a szerep nem áll távol tőle, hiszen közel harmincéves múlttal rendelkezik a hangszerkereskedés terén, emellett igazi szerelemgyűjtőnek tartja magát. Szinte fillérekért vett meg egy különleges gitárt, ami akár 10 millió forintot is érhet, legújabb projektje pedig egy második világháborús koncentrációs táborban készült hegedű eladása lesz.
Vágólapra másolva!

Fejes Tamás elárulta, hogy gyerekkora óta vonzzák a különleges tárgyak, és a bolhapiacokon kezdett megismerkedni ezzel a világgal. Az évek alatt számtalan olyan tárgyhoz sikerült hozzájutnia, amiket később nagy haszonnal tudott értékesíteni. Ám hangsúlyozza: ennek a szakmának a legértékesebb része az, amikor felkutatja valaki ezeket a különlegességeket.

A legnagyobb fogása, amire a legbüszkébb, az volt, amikor százezer forint körüli összegért sikerült megvásárolnia egy Signature szériás gitárt, amit a Pantera legendás tagjának, Dimebag Darrellnek készítettek, és ő írta alá

- ebből összesen egy darab van az országban. A hangszert felbecsülhetetlen értékűnek tartja, de ha forintban mégis meg kellene határoznia az árát, akkor nagyjából tízmillió forintért lehetne értékesíteni – fogalmazott a zenész, aki igazi szerelemgyűjtőnek tartja magát, hiszen gyakran vásárol csekély pénzbeli értékkel rendelkező dísztárgyakat is, amelyeket a szórakozóhelyein, többek között a Roncsbárban állít ki.

Fejes Tamást már gyerekkora óta vonzzák a különleges tárgyak Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fejes Tamás azt sem titkolja, hogy számtalan mellényúlása is volt - teszi hozzá a Blikk. Előfordult, hogy egy kép került a birtokába, amiről meggyőződése volt, hogy egy neves festő munkája, így milliókat fog keresni rajta. Ám kiderült, hogy csupán egy hamisítvány.

A Kincsvadászok című műsorban ismerkedett meg dr. Katona Szandrával, akivel egy 55 millió forint értékű hegedű jutott a birtokukba, amit hamarosan értékesítésre kínálnak. A hangszert a dachaui koncentrációs táborban készítette egy lengyel zsidó hegedűkészítő, és a belsejében számtalan levél is található, amelyeket a koncentrációs táborban raboskodó foglyok írtak.