Mesés kincset rejthet a Grand Canyon

grand canyon west, amerika
Grand Canyon West
Vágólapra másolva!
Rejtélyes teória terjed a Grand Canyonban rejtőző elképesztő aranykincsről: időről-időre felmerül az elveszett aranyváros legendája ezzel a csodálatos természeti képződménnyel kapcsolatban, aminek annyi valóságalapja lehet, hogy valamikor valóban folyt ott aranykitermelés.
Vágólapra másolva!

A Grand Canyon az Egyesült Államok egyik legszebb természeti képződménye, amelyet a Colorado folyó valószínűleg 17 millió év alatt vájt ki, 446 kilométer hosszú, szélessége 6,4-től 29 kilométerig terjed, mélysége 1200 és 1800 méter közötti, a legmélyebb pontja pedig 1829 méter.

Egy feltételezések szerint valami egészen különleges dolgot is rejthet a Grand Canyon: mesés kincs rejtőzhet a mélyén.

Az alábbi TikTok-videóból kiderül, hogy az 1850-es években a Grand Canyonban aranykitermelés folyt. Majd miután az arany ára az ott talált, túlzott mennyiségű arany miatt drasztikusan lecsökkent, megszüntették a kitermelést. Egy felfedező azonban, aki arrafelé túrázott, egyszer csak barlangokra lett figyelmes. Állítása szerint ókori egyiptomi hieroglifákat látott az egyikben, majd egy elképesztő történetet is kreált hozzá, ami egyáltalán nem biztos, hogy igaz - írja a Promotions.hu.

@tudjmegtobbet Szerinted igaz ez a teória? ⚜️ #tudjmegtobbet#erdekessegek#ismeretterjesztő#rejtély#teoria#teoriak#conspirancytheory#grandcanyon#arany#bánya♬ eredeti hang - TudjMegTöbbet!

Azzal állt elő, hogy a Grand Canyonban őrzik Eldorádó elveszett városát, az aranyvárost. A város története legendákon alapszik, ennek ellenére kalandorok ezrei tették fel az életüket arra, hogy megtalálják. Persze eddig még senki sem járt sikerrel.