Több európai ország üzleteiben nem árulnak Pepsit

pepsi reklám
402614 01: Supermodel Cindy Crawford drinks a Pepsi in this undated company supplied photograph. Crawford will star in a new Diet Pepsi commercial during the 74th Annual Academy Awards airing March 24, 2002 on ABC-TV. The new Diet Pepsi spot updates an award-winning ad produced for regular Pepsi in 1991, in which a pair of awestruck boys watched Crawford approach a Pepsi vending machine. In the new commercial, titled "Two More Kids," Crawford comes across a Diet Pepsi machine with sparkling new "bubbly blue" graphics at a dusty old country store while the song "Just One Look," plays in the background. (Photo Courtesy of Pepsi/ Getty Images)
Vágólapra másolva!
Franciaország egyik legnagyobb szupermarketlánca, a Carrefour nem hajlandó a PepsiCo termékeit árulni, mert állításuk szerint túl drága lett a készletezésük. A döntés a cég több mint 9.000 kirendeltségére terjed ki Franciaország mellett Spanyolországra, Olaszországra és Belgiumra is. 
Vágólapra másolva!

Az üzletlánc képviselője közölte, hogy a boltokban már el is helyezték a bojkottra vonatkozó figyelmeztető táblákat, amiken az elfogadhatatlan áremelkedés szerepel indoklásként. A Carrefour döntése minden Pepsi terméket érint, mint a 7up, a Cheetos és a Lay's chips.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images

Tavaly a Carrefour táblákat helyezett ki, hogy figyelmeztesse a vásárlókat, ha egy termék mérete csökkent, az ára viszont nőtt. A Versenyügyi és Piacfelügyeleti Bizottság továbbra is vizsgálja a brit szupermarketek beszállítóit.

Egy Carrefour bolt Forrás: Carrefour

A PepsiCo, ami tavaly háromszor is növelte profitprognózisát, az esettel kapcsolatban a következőképpen reagált: "Hónapok óta tárgyalunk a Carrefourral, és továbbra is folytatni fogjuk az együttműködést annak érdekében, hogy megpróbáljuk biztosítani termékeink elérhetőségét."

Az amerikai cég tavaly arra figyelmeztetett, hogy a vásárlók "szerény" áremelkedésre számíthatnak 2024-ben.

Itt a nagy bejelentés: Szentkirályon fogják palackozni a Pepsi-t. Az Origo bemutatta, hogy mire készült eredetileg a Pepsi.

Forrás: Skynews