Szóvá tette a kevés borravalót egy pincérnő, pedig 30 ezer forintot kapott

étterem, számla, fizetés
Female hustler on a date with a gullible man paying for her restaurant bill in an outdoor cafe. The image depicts gentleman or foolish generosity in a dating scenario.
Vágólapra másolva!
Az interneten fakadt ki egy pincérnő, aki nem tartotta megfelelőnek a borravalójának a mértékét. A nő elmondása szerint a vendégek nagyon dicsérték a kiszolgálást, ezért is érte váratlanul a szerinte kicsi összeg, ami egyébként a számla 10 százaléka volt.
Vágólapra másolva!

Minden országban változó az, hogy mekkora a borravaló általánosan elvárt vagy ajánlott összege. Egyes helyeken 15-20 százalékot várnak el a pincérek, van ahol megelégednek 10 százalékkal és van olyan ország is, például Japán, ahol egyenesen sértés borravalót adni és a személyzet el sem fogadhatja.
Nagy felháborodást váltott ki az interneten egy pincérnőnek a bejegyzése, aki az X-en (korábban Twitter)

azon bosszankodott, hogy egy 700 dolláros számlát fizető asztaltársaság csak 70 dollárnyi borravalót adott neki (ez közel 30 ezer forint.

A pincérnő leírása szerint a vendégek nagyon elégedettek voltak az ételekkel és a kiszolgálással is, így nem érti, hogy miért kapott csak ilyen kevés plusz pénzt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Rommel Canlas/Shutterstock. No use without permission./Rommel Canlas

A kommentek között nagy vita alakult ki, voltak, akik megvédték a nőt és jogosnak tartották, hogy kevesli a pénzt, azonban sokan felháborítónak tartották a pincérnő véleményét és önmagában a borravaló intézményét is.