Kegyetlen átverés terjed az egyik népszerű csomagszállító cég nevében

adathalászat, online, bűnözés, biztonság, hekker, telefon, bűnügy, feltörés, kód, kódtörés, programozás, program, kém, hekker támadás, támadás, jelszó
Dangerous Hooded Hacker Breaks into Government Data Servers and Infects Their System with a Virus. His Hideout Place has Dark Atmosphere, Multiple Displays, Cables Everywhere.
Vágólapra másolva!
Komoly átverés terjed az egyik legnagyobb csomagszállító szolgálat, a Foxpost nevében.
Vágólapra másolva!

Egy zárt Facebook-csoportban osztották meg azt az e-mailt, amelyben a cég figyelmezteti ügyfeleit az átverésről. A levélben arra hívják fel a figyelmüket, hogy ne dőljenek be az adathalász csalásoknak, amelyek már a csomagküldő céget is elérték.

Az e-mail szerint csalók hamis üzeneteket küldenek a nevükben, amelyekben

legtöbbször arra hivatkoznak, hogy az ügyfelük által rendelt terméket a Foxposton keresztül már kifizették, és egy linkre kattintva meg kell adnia az adatait, hogy megkapja a pénzt.

Csalók élnek vissza a Foxpost nevével Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Gorodenkoff/Shutterstock. No use without permission./Gorodenkoff

Kihangsúlyozzák: a Foxpost nem közvetít online fizetési folyamatot.

A csomagszállító vállalkozás arra figyelmeztet, hogy ha valaki ilyen üzenetet kap, fogjon gyanút, és ne adja ki az adatait - írja a Promotions.hu.

A bejegyzés alatt olvasható kommentekből kiderül az is, hogy már sokaknál próbálkoztak ilyen átverésekkel a csalók, így a csomagküldő szolgálat figyelmeztetése nagyon hasznosnak bizonyult.

Hasonló adathalász átverésekről az Origo korábban itt, itt és itt írt.