Eladó egy néhai festő exkluzív otthona, ahol minden szoba valódi mestermű

Eladóvá válik a néhai festő skót otthona, amelynek minden szobája műalkotás, Richard Dawson
A bedroom in Dawson's former home. Release date – January 18 2024. See SWNS story SWMRdawson. A former home of a late artist has gone on sale - with every room looking like a work of art with murals and hand painted walls, ceiling and stairs. The home of the late Richard Dawson is an apartment which might look like any other from the outside. But the three-bedroom flat reveals itself to be a work of art, with one-of-a-kind murals and paintings adorning each room. Dawson, who passed in September 2021, lived in the flat in Rhu, near Helensburgh, Scotland - owning an art gallery in the town for nearly 30 years.
Vágólapra másolva!
Felkerült az ingatlanpiacra Richard Dawson egykori festő a skóciai Argyll és Bute-i Helensburgh város közelében lévő Rhu-ban található és belülről igazi csodaszámba menő otthona. 
Vágólapra másolva!

Richard Dawson helyi művész 30 évig élt a Rhu skót faluban, mielőtt 2021-ben meghalt. A férfinak galériája volt a közeli tengerparti városban, bizonyára ezért választotta ezt a meseszép helyszínt otthonául.

Richard Dawson néhai festő hálószobája Forrás: Northfoto/SWNS/Property Bureau

A Property Bureau ingatlanközvetítő cég minimum 115.000 fontot vár ezért a házért, ami habár kívülről teljesen átlagosnak tűnik, belül azonban minden helyiség egy-egy műalkotás, ahol falfestményeket és kézzel festett falakat láthatnak az érdeklődők.

Richard Dawson otthonának lépcsőháza Forrás: Northfoto/SWNS/Property Bureau

Dawson egyedi stílusa az otthon minden helyiségében megmutatkozik, a fő hálószoba falait komplex festmények, a mennyezetet egy gyönyörű kék égboltos falfestmény, a lépcsőházat pedig színes csempék díszítik. A műalkotásokat toszkán ihletésű kő veszi körül, míg a kézzel festett virágok a szoba faláig érnek.

Richard Dawson volt otthonának egy részlete Forrás: Northfoto/SWNS/Property Bureau

A művész elmondása szerint hónapokat töltött minden egyes falfestményének megalkotásával, és gyakran használt nagyítót a legapróbb részletek tökéletesítéséhez. Sőt, 2014-ben három évig tanulmányozta Michelangelo munkásságát, amely számos, a pályafutása során készített falfestményét inspirálta. Az általa készített nagyobb falfestmények közül többet megvettek az olyan luxusáruházak, mint a Harrods és a Dior, de magánházak falait is ékesítik Svájcban és Belgiumban.

Richard Dawson egykori otthonának nappalija Forrás: Northfoto/SWNS/Property Bureau

Az Origo ingatlanbazár rovatában több meseszép otthon is megtekinthető, ilyen a Coca-Cola örökös elhagyott otthona, az elhagyatott egykori orvosi ház, a mini-Versailles, és a kifutópályás luxusbirodalom.

Forrás: Daily Record