Minden a szexről szól a magyaroknál éjféltől, szexuális segédeszközöket, és óvszereket rendelnek

szex, szenvedély, erotika, egyéjszakás kaland, szerelem
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Érdekes dolgokra derül fény a magyarok online házhoz rendelési szokásairól a már 60 magyar városban, több mint 4 millió lakos számára elérhető Wolt szolgáltatásaiból készült éves összefoglalóban.
Vágólapra másolva!

Nemrég Emma Stone és Mark Ruffalo árulták el egy interjúban, hogy legutóbbi filmjük magyarországi forgatása alatt szinte minden második nap sajtburgert ettek, annyira megszerették az itteni ízeket. Ezzel a szenvedélyükkel nincsenek egyedül, ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a sajtburger lett a legtöbbet rendelt étel Magyarországon, mintegy félmilliós darabszámmal – derült ki a Wolt 2023-as évösszegző statisztikájából.

Félmillió forint a rekord éttermi rendelésnél

A hamburger mellett a legnépszerűbb éttermi kategóriák a pizza, a tészta, a magyar konyha és a kebab voltak, a legnagyobb értékű éttermi rendelés pedig mintegy félmillió forintra rúgott. Míg a legtöbb városban ebédre sajtburgert rendeltek a felhasznáók, a debreceniek inkább tortillát és gyrost.

A sajtburger egyébként a korábbi években is népszerű ételnek számított a cégnél.

A hazai Wolt-felhasználók 2023-ban is sokszor rendelték kedvenceiket, de közülük is kiemelkedik az a felhasználó,

aki összesen 1257 rendelést adott le az évben,

és az is, aki egy nap alatt 25-öt.

Megérkezik rendelésével a címre egy budapesti Wolt-futár (illusztráció) Fotó: Szabó Gábor - Origo

Zöldséget, gyümölcsöt és ásványvízet vesznek a legtöbben

A cég saját kiskereskedelmi online áruháza, a jelenleg hét helyszínen üzemelő Wolt Market is népszerű. 2023-ban a legtöbb rendelést a Wolt Market Keleti élelmiszerüzlete teljesítette, ahonnan elsősorban tejet, pékárukat, csirkemellfilét, valamint friss gyümölcsöket és zöldségeket rendeltek a felhasználók. Az utóbbi két kategóriában a banán, a kígyóuborka, a paradicsom, a citrom, a vöröshagyma, az újhagyma és sárgarépa bizonyultak a legkelendőbbnek. Minden harmadik vásárló vett ásványvizeket vagy szénsavas üdítőket is.

Éjfél után jeget, alkoholt és óvszert rendelünk

Június óta Budapest legnagyobb részében éjjel-nappal elérhető a Wolt szolgáltatása, aminek köszönhetően a felhasználók éjjel is leadhatják rendelésüket, ha megéheznek vagy kifogynak a házibuli kellékeiből. A vállalat adatai szerint a vásárlók este 9 és 11 óra között leggyakrabban 2 kilogrammos kiszerelésű jeget és mikroelemet vesznek, ami pedig az italokat illeti, elsősorban a sörök népszerűek, míg borból a száraz rozé fogyott a leginkább.

Éjfél után az alkohol mellett a szexuális segédeszközök, főleg az óvszerek számítanak kelendőnek.

Különösen igaz ez Valentin-napon, amikor az átlagos napokra jellemzőnél háromszor több ilyen terméket rendeltek a felhasználók – derül ki a cég 2023-ra vonatkozó összesítéséből.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Shutterstock