Eladó a Guess társalapítójának csodálatos Beverly Hills-i birtoka

Maurice Marciano
LOS ANGELES, CA - JANUARY 31: Maurice Marciano at the Guess Spring 2018 Campaign Reveal starring Jennifer Lopez on January 31, 2018 in Los Angeles, California. Rachel Murray/Getty Images for Guess, Inc./AFP (Photo by Rachel Murray / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Maurice Marciano, a Guess amerikai ruházati vállalat társalapítója alig egy évvel azután, hogy megvásárolta, máris megválna meseszép Beverly Hills-i ingatlanától. Az üzletember azt reméli, hogy jóval az értékén felül sikerült túladnia rajta, hiszen 4 millió dollárral többért, mintegy 40 millió dollárért árulja. 
Vágólapra másolva!

A 70-es éveiben járó Marciano az elmúlt 40 év során számos vezető pozíciót töltött be a Guessnél, leginkább vezérigazgatóként és elnökként. 2012 januárjának végén lemondott ügyvezetői tisztségéről, majd 2020-ban egy biciklis baleset után leváltották az igazgatótanács elnöki posztjáról is. Végül 2023 szeptemberében lemondott igazgatótanácsi tagságáról, nem sokkal azután, hogy a vállalat beleegyezett, hogy nagyjából 30 millió dollárt fizet neki egy részvényesi per után, ami szerint a vállalat szemet hunyt a szexuális zaklatás vádja felett.

Maurice Marciano a Guess egyik tavalyi divatbemutatóján 2018-ban Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Rachel Murray

Alig telt el egy év azóta, hogy Maurice Marciano becserélte az előkelő Beverly Hills-i Paul McClean tervezte modern otthonát egy ettől alig pár száz méterre lévő korszerűsített rezidenciára, az máris visszakerült az ingatlanpiacra. A nemrég visszavonult farmermogul most 4 millió dollárral többet kér ezért a birtokért, mint amennyiért megvette.

Marciano 2022 őszén 35,5 millió dollárt fizetett a Westside Estate Agency brókerének, Fred Bernsteinnek a ranch stílusú házért.

Az eredetileg az 1950-es évek közepén épült, de a közelmúltban alaposan átalakított és kibővített, közel háromnegyed hektáros, öt hálószobás, nyolc fürdőszobás épület egy zárt telken áll a Beverly Hillsben.

Az összes hálószobához tartozik egy pihenősarok kényelmes ülőgarnitúrával, és egy fürdőszoba is áztató káddal és zuhanyzóval, öltözőasztallal.

A kertben úszómedence és spa is van, ami ideális helyszínt biztosít az önfeledt kikapcsolódásra, lazításra.

Forrás: Robb report