Éttermet nyit a Netflix

Világhíressé vált legrosszabb üzleti döntések, galéria, 2022
LOS ANGELES, CALIFORNIA - OCTOBER 07: The Netflix logo is displayed at Netflix's Los Angeles headquarters on October 07, 2021 in Los Angeles, California. The IATSE union which represents Hollywood’s film and television production crews voted to authorize a strike, calling for better working conditions and higher pay amid a surge in streaming demand. Negotiations are ongoing but a strike may be imminent. Mario Tama/Getty Images/AFP (Photo by MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Megnyitja az első éttermét a Netflix. A streamingszolgáltató-óriás ezzel új területen próbálja ki magát. bár egyelőre csak korlátozott időtartamra.
Vágólapra másolva!

A világszerte több száz millió felhasználóval bíró Netflix most úgy döntött, új területen is kipróbálja magát, és éttermet nyit.

A vállalat ebben a hónapban tervezi megnyitni a Netflix Bites névre hallgató éttermét.

A Los Angeles-i hely különlegessége az lesz, hogy olyan séfek főznek majd, akik a Netflix tematikus műsoraiban is szerepelnek – írja a CNBC.

A vállalat közlése szerint így egyszerre szolgálják ki a rajongókat, és azokat, akik egyszerűen csak szeretik a különleges ételeket.

Emellett a mixerek oldaláról is összekötnék a műsorokat és az éttermi kiszolgálást. Az ugyancsak Netflixen futó Drink Masters című műsorban versenyzők feladata lesz például, hogy összeállítsák a koktéllapot a létesítményben.

Az étterem június 30-án nyílik meg, és mivel csak két hétig fog üzemelni, egyelőre nem valószínű, hogy a Netflix hosszú távra tervez az étteremszektorban.

A vendégek már most foglalhatnak asztalokat, amihez előre be kell fizetniük egy 25 dolláros (nem visszatéríthető) letétet.

Bár a Netflix főzőműsorainak rajongói a helyen kipróbálhatják a műsorban szereplők által készített ételeket, a vállalat már előre hangsúlyozta, hogy nem lesz lehetőség arra, hogy a vendégek személyesen találkozzanak a séfekkel.