Az Aldi és a Tesco bejelentésére várt mindenki, most megjött

ALdi bolt bevásárlás élelmiszer
Vágólapra másolva!
Az Aldi és a Tesco üzletei is déli 12 óráig tartanak nyitva idén december 24-én. Mindkét cég a korábbi évek gyakorlatát valósítja meg ezzel.
Vágólapra másolva!

Az Auchan után a Tesco is egyértelművé tette, hány óráig lehet üzleteikben vásárolni idén december 24-én. Eszerint

a Tesco boltjaiban idén is az évek óta megszokott rövidített nyitva tartással várják a vásárlókat december 24-én, mégpedig 12 óráig.

A Tesco hasonló okot jelölt meg döntése mögött, mint az Auchan: a cég szerint a vásárlók igénylik az utolsó pillanatos bevásárlás lehetőségét, különös tekintettel azok, akik december 23-án hosszabbított munkaidőben dolgoznak.

A Tesco Magyarország egyik áruházának homlokzata Forrás: MTI/Jászai Csaba

Ugyanakkor a december 24-i rövidített nyitvatartás azért is fontos, mert számos Tesco hipermarketben működnek kis- és középvállalkozások által bérlőnként használt üzletsorok. A cégnél úgy vélik, felelősséggel tartoznak irányukba is, hiszen ezek a bérlők számítanak arra, hogy az áruház nyitva van és működik – foglalja össze a Blikk. A lap a Tescóra hivatkozva megemlíteni, hogy a vállalat lehetővé teszi munkatársainak, hogy jelezzék, mely napokon vagy napszakban nem tudnak műszakot vállalni, és a dolgozói igényeket szem előtt tartva készítik a beosztásokat december 24-én is.

Az élelmiszer-üzletláncok között a magyarországi Aldi a korábbi évekből ismert gyakorlatát követi, azaz december 24-én 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát.

Az üzletlánc magyarországi foglalkoztatottjainak 75 százaléka – amiként a korábbi években is – december 24-én a pihenőnapját tölti, a 171 üzlet működését a munkatársak negyede biztosítja, akik a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékban részesülnek.

Az Aldi üzletei 12 óráig lesznek nyitva idén december 24-én Fotó: Csudai Sándor - Origo

Idén december 24-re több üzletlánc jelentett be teljes december 24-i boltzárat. Miként az Origo arról beszámolt, a Lidl illetve a drogériákat üzemeltető Rossmann valamennyi üzlete zárva marad azon a napon. A Penny üzletei is zárva maradnak december 24-én, szintén a cég korábbi években látott gyakorlatának megfelelően. A kiskereskedelem élelmiszert árusító nagy üzletláncai közül a Spar pedig azt közölte, hogy a láncukhoz tartozó üzletek alapvetően zárva maradnak december 24-én, bár néhány áruházuk ez alól kivételt képez. A tájékoztatás szerint az Interspar hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketek nyitva lesznek december 24-én déli 12 óráig.