Csalók akarnak pénzt szerezni a Bookingon keresztül

viber, booking.com
Vágólapra másolva!
A Booking.com ügyfeleit most adathalászok vették célba: a szállásfoglaló oldalon keresztül próbálnak hozzáférni a felhasználók és a foglalók adataihoz, majd egy e-mailt küldenek, és ha valaki nincs eléggé résen, akkor nagyon hamar elveszítheti minden pénzét.
Vágólapra másolva!

A Sky News összegezte, hogy milyen kétlépcsős csalással próbálkoznak az adathalászok, a Booking.com pedig már figyelmeztette a felhasználóit - mind a foglalókat, mind a szállásadókat.

A Secureworks kiberbiztonsági cég ismertette, hogy az adathalászok először a Booking.com partnerhoteleit veszik célba. Küldenek nekik egy e-mailt, amiben egy korábbi vendégüknek adják ki magukat, aki egy elvesztett, nagy értékű tárgy iránt érdeklődik. Az e-mailbe tesznek egy linket, amiről azt állítják, hogy a Google Drive-ra visz, ahol fotók vannak a szóban forgó tárgyról. Azonban, ha a szállásadó rákattint a linkre, akkor

a Vidar Infostealer nevű programot azonnal feltelepíti a gépre, amivel a csalók máris hozzá tudnak férni az adott hotel Booking-fiókjához, onnan pedig rálátnak a foglalásokra - tehát el tudnak jutni az ügyfelekhez.

Adathalászok akarják átverni a Booking.com ügyfeleit Forrás: Origo

Ezek után az adathalászok e-mailt küldenek a szállásfoglalóknak, amiben azt írják nekik, hogy ha nem adják meg sürgősen a fizetéshez szükséges adatokat, akkor törlik a foglalásukat. Ez egy olyan figyelmeztetés, ami sokakat megrémiszthet, így nyilván a legtöbben azonnal cselekednek, ám egyszerre csak azon kapják magukat, hogy hirtelen eltűnik a pénzük a számlájukról - írja a Promotions.hu.

Sajnos a csalássorozat magas sikerességi arányt mutat, tehát az adathalászok eddig sok embert át tudtak verni, éppen ezért a Booking.com arra kéri a felhasználókat, hogy alaposan figyeljenek oda ezekre a veszélyes e-mailekre.