Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Eladó Lord Byron londoni otthona

Lord Byron költő
Lord Byron költő
Vágólapra másolva!
37.7 millió dollárért került fel az ingatlanpiacra Lord Byron egykori londoni belvárosi háza, ami később Catherine d'Erlanger francia bárónő és bankvezetői örökösnő birtokába került. 
Vágólapra másolva!

A 37.7 millió dollárért kínált palotaszerű városi ház a Piccadilly 139. szám alatt legutóbb irodaházként szolgált. A történelmi ingatlant teljeskörű építési engedéllyel árulják, hogy így ismét betölthesse egykori családi házi funkcióját. A Wetherell brókercég becslése szerint a listaértéke mintegy 88 millió dollár.

Lord Byron költő Forrás: Wikipedia

"A Green Parkra néző, Piccadilly-i kastélyépület származása kiemelkedő" - írta Peter Wetherell, a Wetherell alapítója és elnöke sajtónyilatkozatában. "Egykor Lord Byron költő londoni otthona volt, az 1920-as és 1930-as években pedig Catherine d'Erlanger francia örökösnő bárónő, Európa akkori egyik leggazdagabb asszonyának magánrezidenciája. Most egy szerencsésnek lehetősége nyílt arra, hogy újra életre keltse ezt a mérföldkőnek számító épületet."

Az épület lenyűgöző, 1425 négyzetméternyi lakóteret kínál, és még mindig rengeteg korabeli részletet őriz. Ilyenek a magas ablakok, a díszes mennyezet, az eredeti kandalló és a kőlépcső is.

A kastélyban egy impozáns előcsarnok, hét nagyszerű fogadószoba és nyolc saját fürdőszobás hálószoba található.

Van lift és egy vadonatúj tetőkert is. Lent, a dupla alagsorban ki lehetne alakítani egy mozival, játékteremmel, úszómedencével, szaunával, gőzfürdővel és edzőteremmel felszerelt rekreációs komplexumot.

A ház 1760 és 1764 között épült. Miután 1815-ben felújították, Lord Byron brit költő és felesége otthona lett. A költő az itteni dolgozószobájában írta a Parsinia és a The Seige of Corinth című műveket. Azonban 1816-ban kénytelen volt megválni ettől az impozáns ingatlantól miután elvált, amihez egy állítólagos hűtlenségi botrány is társult. A kastélyt 1910-ben d'Erlanger báró és bárónő vásárolta meg.

"Ez a csodálatos korabeli épület egyike a kevés fennmaradt magánpalotáknak Mayfairben, ami többféle célra is átalakítható" - nyilatkozta Robert Britten, a Wetherell értékesítési igazgatója.

Abby Montanez cikkének köszönhetően számos csodaszép fotót is láthatunk erről a hatalmas kastélyról.

Forrás:Robb Report

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről