Újabb nagy üzletlánc szólalt meg a decemberi 24-i nyitvatartásról

auchan, sopron, superstore
Superstore-formátumú üzlet nyílt Sopronban
Vágólapra másolva!
Az Auchan a vásárlói igényeket és az ilyenkor megszokott nyitvatartást figyelembe véve, december 24-én 12 óráig, azaz nyitva tartja áruházait, írja Origóhoz eljuttatott közleményében a vállalat.
Vágólapra másolva!

A december 24-én 12 óráig tartó nyitvatartással a vállalat egyrészt azokra a vásárlókra gondol, akiknek az utolsó pillanatban kell beszerezniük valamit, például egy díszt vagy más ünnepi kelléket. Másrészt a vállalat azoknak is szeretne kedvezni, akik az olyan termékekből, mint a kenyér vagy a kalács, reggeli sütésűt szeretnének venni a többnapos ünnepre. A vállalat közleménye szerint ugyanis az áruházak saját pékségei azon a napon is friss pékárut készítenek, és a többi részlegre, például a zöldség-gyümölcs osztályra is új áru érkezik.

A vállalat továbbá azt írja, hogy a lakosság igényei mellett a munkatársakét is maximálusan figyelembe veszi. Így a jogszabályban rögzített 14 óra helyett csak délig lesznek nyitva az áruházak, hogy a december 24-én dolgozó munkatársak is időben hazaérjenek szeretteikhez.

Az Auchan áruházak tehát december 24-én a szokásos vasárnapi rend szerint, áruháztól függően reggel 6-kor vagy 7-kor nyitnak, és egységesen dél 12 óráig kiszolgálják a vásárlókat.

Egy Auchan áruház eladóterere Forrás: Auchan

Az élelmiszerjellegű kiskereskedelmi üzletek december 24-i nyitvatartása némileg eltér a korábbi években tapasztaltaktól. Ahogy az Origo megírta, idén a Spar zárva tartja üzletei többségét, ez alól pusztán néhány áruházuk lesz kivétel. A Penny idén folytatja a korábbi évek gyakorlatát, a hálózat valamennyi üzlete zárva marad december 24-én.

A nem élelmszerjellegű kiskereskedelemben is van olyan cég, mely idén a korábbi évek gyakorlatát követi majd december 24-én. A Jysk boltjai nem nyitnak ki idén sem ezen a napon, és zárva maradnak a Mountex üzletei is.

Az idei december 24-i teljes zárva tartást először a magyarországi Lidl jelentette be, majd a Rossmann is közölte, hogy zárva maradnak drogériái azon a napon.