Megdöbbentő dolog derült ki Zámbó Jimmy csepeli házáról

Zámbó Jimmy 2001 elején halt meg
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is megírta, közel 130 millióért hirdetik Zámbó Jimmy csepeli otthonát. A hír önmagában is meglepő, annak fényében pedig még inkább, hogy a család nemrégiben a legendás énekes Angyal-szigeten álló nyaralóját is piacra dobta: ennek ára 49,9 millió forint. Felmerül a kérdés, hogy vajon miért teszik pénzzé az értékes ingatlanokat, amelyekhez ezernyi emlék fűzi a családot?
Vágólapra másolva!

Az ikonikus csepeli otthon falait – ahol a végzetes lövés is eldördült – még ma is Zámbó Jimmy képei, lemezei és ereklyéi borítják. A tulajdoni lap tanúsága szerint a legendás énekes otthona már 23 éve a felesége, Edit és a fiúk, Adrián és Szebasztián tulajdonában van, ám csak az asszony és Adrián él a medencés, 300 négyzetméteres házban.

A dokumentum azonban másról is tanúskodik:

az ingatlant kisebb adósság terheli, amelynek összege 1 millió 314 ezer forint és ennek járulékai.

Mindeddig nem lehetett tudni arról, hogy Jimmy örökösei anyagi nehézségekkel küzdenének, ezért meglepő az adótartozás. Ráadásul nem példátlan esetről van szó: 2013-ban 6,5 millió forintos tartozás és járulékai miatt végrehajtást rendeltek el a Jimmy-villa terhére, sőt, 2019 nyarán árverést is hirdettek rá. Ezt később törölték, ami azt jelzi, hogy kifizették a tartozást.

Az eladással kapcsolatban a Blikk megkereste Jimmy özvegyét, Edit asszonyt, aki nem kívánt nyilatkozni, Adrián pedig azt nyilatkozta, hogy nem anyagi problémák miatt szabadulnának meg a háztól és a nyaralótól.

Azoknak, akik – Jimmy-rajongóként – azt gondolják, számos ereklyére tennének szert a házzal együtt, csalódniuk kell.

– jelentette ki Zámbó Adrián, aki hozzátette, hogy nem volt egyszerű számukra meghozni ezt a döntést. – "Mindenkinek tudnia kell, hogy óriási, több éven át tartó tépelődés előzte meg ezt a dolgot."

A Blikk által megkérdezett ingatlanszakértő szerint a házat kissé túlárazták, főleg, hogy – mint látható – az elmúlt 22 évben minden ugyanúgy maradt a házban.

"Ha az eszmei értéket nézzük, lehet ez pozitívum, de szakmai szempontból negatív, hiszen azt jelenti, nem korszerű az ingatlan. Ugyanakkor a szóban forgó ház nem számít rossz ingatlannak a környéken. Az viszont igaz, hogy Csepelen a kertes házak 600 ezer négyzetméteres áron mennek, ezt viszont 650 ezerért árulják, ami összességében 10 millió forint különbséget jelent" - nyilatkozta az Ingatlan.com szakértője.

Zámbó Árpy a hírekből tudta meg, hogy Edit asszony árulja a házat.

"Csak az interneten láttam, hogy eladó. 23 éve, mióta Jimmy meghalt, nem tettem be oda a lábam. De érthető, hogy két embernek ez túl nagy. Láttam a képeken, hogy megőrizték Jimmy relikviáit, ami örömmel tölt el" – kommentálta a házeladást Zámbó Árpy.