Ez a ‘Top Gun: Maverick’ forgatókönyvírójának elképesztő otthona

maverick, top gun, Tom Cruise
TOP GUN: MAVERICK 2020 de Joseph Kosinski Tom Cruise. autre titre: TOP GUN 2 COLLECTION CHRISTOPHEL © Paramount Pictures - Skydance Media - Jerry Bruckheimer Films - Tencent Pictures - TC Productions suite; sequelle; sequel; action; pilote; pilot; (Photo by Paramount Pictures - Skydance Me / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Oscar díjra jelölt forgatókönyvíró, akinek a nevéhez a Top Gun: Maverick is kötődik, Peter Craig bemutatta a nemrég megvásárolt 4,3 millió dolláros Silver Lake-i ingatlanát. A Los Angeles-i domb tetején lévő házból meseszép kilátás nyílik a környező tájra. 
Vágólapra másolva!

Az 1920-as éveket idéző, spanyol gyarmati stílusú birtok egy dombtetőn magasodik Los Angeles felkapott, és drága Silver Lake-negyede fölött, és valójában a 2000-es évek elején épült. Bár eredetileg toszkán stílusú villának tervezték, a nagyjából 370 négyzetméteres házon a második tulajdonosa, Robert Schwartzman filmrendező/zenész, aki a híres hollywoodi Coppola család tagja, 2020-ban drámai átalakítást végeztetett rajta.

Schwartzman és felesége, Zooey 2019-ben vásárolta meg a házat, 2,3 millió dollárért, de a felújítások miatt ennek értéke ezt követően már az egekbe szökött. A nyár folyamán busás 4,3 millió dollárért eladták a házat az Oscar-díjra jelölt forgatókönyvíró Peter Craignek és harmadik feleségének, a pedagógus Cristina Espositónak.

Az 53 éves Craig az Oscar-díjas színésznő, Sally Field legidősebb fia. Eredetileg regényíró, forgatókönyvírói debütálása a 2010-es The Town című krimi volt, amely a kritikusok elismerését is kivívta. 2022-ben társszerzője volt A Batman és a Top Gun: Maverick forgatókönyvének, az utóbbi projekt Oscar-jelölést hozott neki.

Az ingatlan vonzereje már messziről szemmel látható.

A ház a 865 négyzetméteres telek hátsó felén található, így teljesen elbújtatva van a kiváncsi tekintetek elől egy különálló kétállásos garázs, és egy sűrű tölgy- és eukaliptuszfa lombkorona mögé rejtve. Egy zárt kapu mögött több rövid lépcső vezet fel az udvarra, ahol füves pázsit és tucatnyi őshonos növény található.

A belső térben a dupla magasságú előcsarnokban különösen hangsúlyos az otthon régi hollywoodi hangulata - itt dominálnak a bonyolult vas részletek és a terrakotta csempepadló. Ezek pedig meglepően jól illeszkednek a lépcsőházban, és az egész házban található sötétbarna keményfa padlóhoz.

Az előcsarnokból egy boltíves átjáró vezet közvetlenül a lépcsőház alatt a nagyterembe, ahol a kandalló mellett alkalmi étkezőhelyet és nyitott konyhát is berendeztek.

Az ingatlan különlegességei közé tartozik egy hangstúdió, borospince, valamint egy hivatalos étkező, amely egy boltíves ajtón keresztül kapcsolódik egy szökőkúttal felszerelt teraszhoz. A rezidencia mindhárom hálószobája az emeleten található, ahol két vendégszoba osztozik egy fürdőszobán; az elsődleges hálószoba pazar fürdőszobával, két gardróbbal és egy privát, fedett erkéllyel rendelkezik, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a város fényeire.

A Top Gun: Maverick egyik jelenete Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Paramount Pictures - Skydance Media - Jerry Bruckheimer Films - Tencent Pictures - TC Productions/Paramount Pictures - Skydance Me

Forrás:Robb report