Viccnek vélik a lakók a világ legkisebb rendőrállomásait

Egyesült, Királyság, rendőrség, sussex, police,
Brighton, East Sussex, United Kingdom - August 6th 2022: Two police officers, a man and a woman. in high visibility jackets patrolling the seafront
Vágólapra másolva!
A sussexi rendőrök 24 ezer fontot költöttek az adófizetők pénzéből az Egyesült Királyság két legkisebb rendőrőrsére. Most azzal védekeznek, hogy a fontos hiányossággal elkészült állomások nemes célt szolgálnak, sokan mégis támadják átgondolatlan pazarlásukat, amit csupán propagandafogásnak vélnek. 
Vágólapra másolva!

A két méter széles és 2.5 méter magas rendőrbódékat a bűnözési gócpontokon telepítették, abból a célból, hogy hatékonyan felléphessenek a társadalomellenes magatartás ellen, valamint hoy fokozhassák a közösségi szerepvállalást.

A Crawley-ban felállított és összesen 24.000 fontba kerülő miniatűr rendőrörsöket azonban az itt lakók nem nézik jó szemmel,

sokan, köztük a rangidős tisztek személyzeti szövetsége is, csupán propagandafogásnak tartják. A fészerszerű odukban ugyanis csak egy asztal és egy szék fér el. A rendőrségi munkához szükséges cellának már nem jutott elegendő hely benne.

Az egyik fülkét a kelet-sussexi Eastbourne környékén húzták fel augusztusban, a másikat pedig a nyugat-sussexi Crawley-ban a múlt hónap végén.

Ezek napenergiával működnek, 1.312 újrahasznosított palackból készültek, és a hivatásos rendőröknél korlátozottabb hatáskörökkel rendelkező kisegítő személyzet munkahelye.

A Sussex-i rendőrök munkában Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 eyematter/Shutterstock. No use without permission./Eyematter

A helyi lakosok szerint a bódék inkább nevetségesek és szánalmasak, hiszen a bűnözők könnyűszerrel képesek ezeket ledózerolni.

Forrás: Sun Online