Azt hitte tízmilliárd forintot örökölt, erre barátnője megmérgezte

Ina Thea Kenoyer, Steven Edward Riley Jr
Ina Thea Kenoyer, és Steven Edward Riley Jr.
Vágólapra másolva!
A családja szerint átverés áldozata lett az a férfi, akit a barátnője mérgezett meg csupán órákkal azután, hogy elment felvenni a 30 millió dolláros (10,5 milliárd forintos) örökségét. 
Vágólapra másolva!

Az 51 éves Steven Edward Riley Jr. szeptember 3-án találkozott volna egy ügyvéddel a minoti repülőtéren, hogy aláírja az örökségéről szóló csekket, amikor hirtelen rosszul lett, miután állítólag fagyállóval megmérgezte a barátnője.

A rendőrök szerint a férfit a 47 éves barátnője, Ina Thea Kenoyer mérgezte meg, ami két nappal később a halálához vezetett. A rendőrök szerint az öröksége miatt ölhették meg.

Ina Thea Kenoyer, és Steven Edward Riley Jr. Forrás: Origo

Riley, aki építőipari munkásként dolgozott, állítólag boldogtalan volt a kapcsolatában, és nem akarta, hogy a barátnője kapjon a pénzből, mivel szakítani készült vele.

Ryan Riley - az áldozat fia - szerint azonban a pár egy online átverésbe keveredett, az örökség pedig csak kamu.

A 21 éves fiú elismerte, hogy apja kapott egy e-mailt egy olyan személytől, aki azt állította, hogy egy ismeretlen "távoli rokon" ügyvédje, és azt tervezte, hogy találkozik vele a repülőtéren, hogy aláírja a csekket. "Édesapám nem gyanakodott amikor a reptérre ment, mivel meg volt győződve arról, hogy valóban örökölte a pénzt, és azt meg is fogja kapni ettől az ügyvédtől" - nyilatkozta a New York Postnak.

A pénzből a férfi egy hatalmas birtokot szeretett volna venni, amiből fiai is kaptak volna, és megnyitotta volna a saját autósboltját. De az állítólagos ügyvéd sosem jelent meg. Átverés volt az egész.

Ryan úgy véli, hogy apja barátnője tudta, hogy a párja a pénzhez fog jutni, és ez volt "az ő indítéka" az állítólagos gyilkosságra. Miután a férfi hirtelen nagyon rosszul lett, Kenoyer csak másnap hívta ki a mentőket. A férfi az ezt követő napon halt meg a kórházban. A boncolás később megállapította, hogy halálát etilénglikol - a fagyálló előállításához használt fő vegyi anyag - mérgezés okozta, amelyet a rendőrség szerint Kenoyer etetett vele.

"Nem voltak túl boldogok, és apám el akarta hagyni őt egy időre" - mondta Ryan. "A nő sosem dolgozott, csak apám pénzéből élt. Rendkívül lusta volt, és soha nem csinált semmit. Édesapám viszont rendkívül gondoskodó természet volt, és mindent megtett, hogy segíthessen azoknak, akik hozzá fordultak a bajban."

Dale Plessas százados, a Minoti Rendőrkapitányság nyomozási parancsnoka közleményben tudatta: "Steven és Ina is úgy vélte, hogy a 30 millió dolláros örökség valódi, de nincs arra utaló jel, hogy azt valaha is kifizették volna."

Forrás:Mirror