Megszüntetik az önkiszolgáló kasszákat egy nagy áruházláncnál

self-service checkout önkiszolgáló pénztár
Vágólapra másolva!
A vásárlói igényekre adott válaszul felszámolja az önkiszolgáló pénztárakat boltjaiban az Angliában működő Booths áruházlánc. A vállalatnál azt állítják: a náluk vásárlóknak egyértelműen a hagyományos kasszákra van igénye, és azok amúgy is jobb vásárlói élményt nyújtanak, mint az automata fizetési helyek.
Vágólapra másolva!

A cég 28 szupermarketet működtet Észak-Angliában. Kettő kivételével mindegyikben visszaállítják a hagyományos, pénztáros által működtetett kasszákat. Ezzel a Booths lesz az első olyan brit kiskereskedelmi áruházlánc, mely felhagy az elmúlt években mind elterjedtebbé váló önkiszolgáló kasszák használatával - írja a BBC.

A vállalat döntését a vásárlói igényekkel indokolta.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Ugyanakkor az is bizonyos, hogy a cég nem minden vásárlója ért egyet az automata pénztárak felszámolásával. Egyikük a közösségi médiában "szörnyű döntésnek" nevezte a Booths változtatását, aminek az lesz az eredménye, hogy most sorbanállással és várakozással kell töltenie az idejét. Van viszont olyan vásárló is, aki szerint kellemesebbé teszi az egyékbént unalmas, hétköznapi rutinnak számító vásárlást az, ha a vevők fizetés közben cseveghetnek a bolti pénztárosokkal.

A cég a változtatás bejelentésével egyidejűleg közölte azt is, két, nagyobb forgalmat bonyolító üzletükben továbbra is működtetnek önkiszolgáló kasszákat azért, hogy akik csak néhány terméket vásárolnak, gyorsabban végezhessenek a boltban.