Elképesztő összegért kelt el Michael Jackson legendás dzsekije

Michael Jackson, Pepsi commercial
Michael Jackson az 1984-es Pepsi reklámban
Vágólapra másolva!
Az ikonikus fekete - fehér bőrdzseki, amit Michael Jackson egy 1984-es Pepsi-reklámban viselt, 306 ezer dollárért (közel 110 millió forintért) kelt el egy a napokban megrendezett londoni árverésen.
Vágólapra másolva!

A Propstore aukciósház szóvivőjének elmondása szerint Michael Jackson bőrdzsekije mellett kalapács alá kerültek még egyebek mellett az Amy Winehouse-hoz, George Michaelhez, a Beatleshez, David Bowie-hoz és Elvishez köthető tárgyak is.

Michael Jackson az 1984-es Pepsi reklámban Forrás: Youtube

Michael Jackson bőrdzsekije és George Michael La Rocka dzsekije

Jackson ezt a legendás bőrdzsekit a Pepsi New Generation reklámsorozat forgatása alatt viselte 1984-ben.

Egy másik hírhedt reklám forgatása alatt egy baleset során lángra kapott az énekes haja, és égési sérülésekkel kellett kezelni. Az elárverezett kabátot akkoriban nem viselte. Információk szerint az aukciósház vezetősége azt remélte, hogy a bőrkabátért majd mintegy 500.000 dollárt is fizet valaki, végül 306.000 dollárért kelt el.

A kristályokkal kirakott kesztyű, amelyet a Pop királya a Jacksonok 1984-es Victory turnéján viselt, korábban 190.000 dollárért (67 millió forintért) kelt el egy aukción.

Kim Kardashian pedig állítólag több mint 65.000 dollárt (23 millió forintot) költött 2019-ben egy Jackson "Thriller" című videoklipjéből származó kabátra, amit lányának vett karácsonyra.

George Michael bőr- és farmerdzsekije, amelyet az Aretha Franklinnel közös "I Knew You Were Waiting (for Me)" című videoklipjében viselt, 115.000 dollárért (40.5 millió forint) kelt el.

Egy hajdísz, amelyet Amy Winehouse viselt a You Know I'm No Good című videoklip forgatásán, közel 23.000 dollárt (8 milió forint) fizettek.

Ezen az árverésen azonban nem sikerült értékesíteni egy Beatles limitált kiadású "sárga tengeralattjáró" zenegépet és egy gitárt, ami az AC/DC-s Angus Youngé volt.

A Michael Jackson-féle 1984-es Pepsi reklám

Az Origo nemrég beszámolt egy másik szenzációs árverésről, ahol Star Wars filmkellékért fizettek rekordösszeget.

Forrás:Fox Business