Kétmilliárd forintos csalási ügyben érintett a Legyen Ön is milliomos sztárja

Who wants to be a millionaire, quiz show
A brit Legyen Ön is milliomos logója
Vágólapra másolva!
Börtönbe került a Legyen Ön is milliomos legrosszabb versenyzője 4,5 millió fontnyi (kétmilliárd forint) csalás vádja miatt. 
Vágólapra másolva!

Jeff Arundell volt a brit Legyen Ön is milliomos történetének legrosszabb versenyzője, és most kiderült, hogy börtönbe került egy több millió fontos csalási ügyben.

A férfi 2000-ben szerepelt a műsorban, ahol csupán hat kérdésre válaszolt az összes mentőövét felhasználva, és mindössze 1.000 fontot (440.000 forintot) nyert.

Arundell-t többrendbeli bűncselekmények elkövetése miatt ítélték el, miután

azt tanácsolta a barátainak, hogy fektessenek be egy "garantált pénzkereseti rendszerbe".

Később kiderült, hogy hazudott az ügyletek sikeréről.

A bíróság meghallgatta, hogyan ígérte meg barátainak és azok családtagjainak, akik szintén befektettek a programba, hogy tévedés esetén személyesen garantálja a befektetéseiket, így a férfi nagyjából százezer fonthoz jutott hozzá. Egy hónappal később Arundell a készpénzt számos különbözeti spekulációs kereskedésekben helyezte el, majd hetekkel később arról tájékoztatta áldozatait, hogy a pénz elveszett, és a garancia ellenére sem tudja azt visszafizetni nekik.

A brit Legyen Ön is milliomos logója Forrás: Wikipedia

Később azonban kiderült, hogy a Bath Lansdown körzetében, Sion Hillben lakó Arundell hatalmasat profitált az átverésből, és szándékosan hazudott a veszteségekről. Az ezekből a kereskedésekből származó nyereménye, valamint az általa elhelyezett további fogadások révén 2017 augusztusára 4,6 millió fontot halmozott fel.

Miután az áldozatok feljelentették a férfit, Arundell azt állította, hogy amikor 2016 decemberében ezeket az ügyleteket csinálta, az összeget a néhai édesanyjától kapott 100.000 fontos örökségéből vissza tudta volna fizetni. A rendőrségi vizsgálat azonban feltárta, hogy Arundell még édesanyja halála előtt meghatalmazás birtokában 260.000 fontot vett fel tőle, így a saját családtagjait is megfosztotta a nekik járó örökségtől.

Arundellt október 30-án a bristoli koronabíróságon háromrendbeli hamis színleléssel elkövetett csalás és egyrendbeli pénzmosás miatt ítélték el, ami a barátjától és családjától kapott 86.000 fonthoz kapcsolódott. Nem találták azonban bűnösnek a hamis színleléssel elkövetett csalás negyedik vádpontjában, amely a fennmaradó pénzösszeggel kapcsolatos.

A férfi ellen külön vádat emeltek hivatali helyzettel való visszaéléssel elkövetett csalás miatt néhai édesanyja pénzügyeinek kezelése miatt 2020-ban, amiért 2021 áprilisában el is ítélték. Az öt vádpontban bűnösnek talált Arundellt hat és fél év börtönbüntetésre ítélték.

Forrás:Mirror