Ellopta, majd eladta egy halott férfi házát, a pénzt pedig luxuscikkekre költötte

East 219th Street and Bronxwood Avenue home in Williamsbridge
AWilliamsbridge-i East 219th Street és a Bronxwood Avenue sarkán lévő ház
Vágólapra másolva!
A napokban letartóztattak egy bronxi nőt, aki állítólag ellopta egy halott férfi házát, akinek ugyanaz volt a neve, mint az ő korábban elhunyt apjának. Később a házat eladta, és a pénzt drága ékszerekre és egy autóra költötte.
Vágólapra másolva!

A 35 éves Mercedes Tiffany Kinget azzal vádolják, hogy gyakorlatilag ellopott egy több mint 350.000 dolláros (122 milió forintra) házat.
A vagyont luxusautóra, lakásdekorációra, ékszerekre és művészeti tárgyakra költötte.

Az asszony 2020 áprilisában, alig több mint három évvel azután, hogy apja, Edward King Jr. meghalt, sikeresen kérvényezte, hogy ő lehessen a hagyatékának a kezelője. A Williamsbridge-i East 219th Street és Bronxwood Avenue sarkán lévő ház pedig ennek részét képezte. A 675.000 dollár (235 millió forint) értékű kettéosztott családi ház a röviddel korábban meghalt Edward L. King tulajdonában volt, aki nem állt rokonságban sem Mercedes Tiffany King-gel, sem annak édesapjával.

AWilliamsbridge-i East 219th Street és a Bronxwood Avenue sarkán lévő ház Forrás: Google Maps

Mercedes King állítólag azt állította, hogy ő az ingatlan örököse, majd miután hittek neki 2023 februárjában 480.000 dollárért (167 milió forintért) eladta a házat. Az összegből 356.000 dollárt közvetlenül az ő bankszámlájára utaltak át.

A pénzből gátlástalan bevásárlókörútra indult. Vett egy 2021-es Audi Q8-as-t 50.000 dollárért, 10.000 dollárt adott a bátyjának a sofőri szolgáltatásaiért, 17.500 dollárért megrendelt egy belsőépítészeti munkát, 17.000 dollárt luxusékszerre költött, további 6.000 dollárért pedig művészeti alkotásokat vásárolt.

Miután az ügyvédje rájött, hogy nincs joga az otthonhoz, Kinget megkérték, hogy adja vissza a pénzt, de az ügyészek szerint ezt megtagadta. Az asszonyt november 9-én tartóztatták le nagyösszegű lopás megalapozott gyanúja miatt.

King-et több mindennel vádolják, köztük többrendbeli nagy értékű lopással, lopott vagyontárgy birtoklásával, hamisítással, csalásra irányuló cselszövéssel, adásvételi eszköz felajánlásával és üzleti feljegyzések meghamisításával. Az óvadékot 300 000 dollárban állapították meg.

Forrás:New York Post