Guinness-rekordot döntött 104 évesen, de a megerősítést nem kapta meg

Dorothy Hoffner, GuinnessWorld Record, Skydiving
Dorothy Hoffner 104 évesen is kiugrott egy repülőgépből
Vágólapra másolva!
A 104 éves asszony már nem érhette meg, hogy a Guinness vállalat megerősítse, övé a legidősebb ejtőernyős kitüntetett címe. 
Vágólapra másolva!

A 104 éves Dorothy Hoffner egy héttel azután halt meg, hogy minden valószínűség szerint megdöntötte a legidősebb ejtőernyős világrekordját.

Október 1-jén 13 500 láb (4115 méter) magasból ugrott ki egy repülőgépből a Skydive Chicago-val az illinois-i Ottawában. Egy héttel később azonban információk szerint álmában érte a halál a Brookdale Senior Livingben.

Dorothy Hoffner 104 évesen is kiugrott egy repülőgépből Forrás: Youtube

"A Brookdale Lake View munkatársai mély szomorúsággal értesültek Dorothy Hoffner haláláról" - áll a közleményben. "Az asszony a halála napjáig szenvedélyesen és céltudatosan élt, és azzal, hogy 104 évesen még ejtőernyőzött is, bebizonyította, hogy az életkor csak egy szám. Az egész közösségnek nagyon fog hiányozni."

Hoffner száz évesen próbálta ki először ezt a félelmetes mutatványt.

Arról még nincs hír, hogy a Guinness World Records is megerősítette-e már, miszerint Hoffner a legidősebb repülőgépből kiugró ember a világon. Hivatalosan a jelenlegi rekord a svéd Linnéa Ingegärd Larssoné, aki 103 éves volt, amikor 2022-ben kiugrott.

Forrás: NPR.org