Bemutatjuk a focistát, aki harmincszor gazdagabb Cristiano Ronaldónál

Faiq, ibni, Prince, Jefri, Bolkiah, focista, foci, Ratchaburi,
SELANGOR, MALAYSIA - AUGUST 14, 2017 : Faiq Jefri Bolkiah of Brunei during men's football Group A round match of the 29th Southeast Asian Games (SEA Games) at Shah Alam Stadium.
Vágólapra másolva!
Napjaink leggazdagabb futballistája nem Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi, hanem egy teljesen ismeretlen brunei labdarúgó, Faiq Bolkiah.
Vágólapra másolva!

Faiq Bolkiah a brunei szultán, Hassanal Bolkiah unokaöccse, egyben egyik hivatalos örököse. Csillagászati vagyonnal rendelkezik, amit 20 milliárd dollárra becsülnek, de azt vallja, számára most a foci az elsődleges, nem a pénz.

Cristiano Ronaldo vagyona körülbelül 690 millió, Lionel Messié pedig megközelítőleg 620 millió dollár - vagyis Ronaldónál majdnem harmincszor gazdagabb Bolkiah.

A 25 éves középpályás most a thaiföldi első osztályú bajnokságban jelenleg nyolcadik helyen álló Ratchaburi nevű csapatban játszik. Emellett hazája labdarúgó válogatottjának a csapatkapitánya.

Faiq Bolkiah a világ leggazdagabb labdarúgója Forrás: Shutterstock/Abdul Razak Latif

Fiatal kora ellenére, már elég hosszú pályafutás áll mögötte. 2009-ig az AFC Newbury akadémiájának tagja volt, ekkor a Southampton csapatával írt alá szerződést. Rövid ideig az Arsenal alkalmazásában is állt, és az Ágyúsok színeiben szerepelt egy utánpótlás tornán, ahol gólt lőtt a szingapúri ifjúsági válogatott elleni mérkőzésen.

2014-ben kétéves szerződést kötött a Chelsea ifjúsági csapatával. Ez a kontraktus 2016 nyarán járt volna le, de ő még ezt meglőzően elhagyta a klubot, és 2016 márciusában hároméves profi szerződést írt alá a Leicester Cityvel, ahol 2020-ig szerepelt.

Faiq apja, Jefri Bolkiah herceg közel tíz éven keresztül Brunei pénzügyminisztere volt a nyolcvanas és a kilencvenes években. Végül azért kellett távoznia, mert kiderült, hogy közel 15 milliárd dollárt sikkasztott el az államkincstárból. Hatalmas vagyonnal rendelkezik, amiből még stadiont is építtetett, ahol Michael Jackson és Whitney Houston magánkoncertet adott neki.