Megoldódott az amerikai mosolygó fák rejtélye - videó

Fa, erdő, zöld, fatörzs, ág, levél,moha, kéz, ölelés
Vágólapra másolva!
Az egyesült államokbeli Oregonban valami nagyon furcsa történik a 18-as út mentén. Nagyjából a 25-ös mérföldkőnél, a Hampton Lumber fakitermelő cég területén a fák minden ősszel óriási mosolygó arcot alkotnak az erdő sűrűjében. De vajon mi okozhatja ezt a különös jelenséget?
Vágólapra másolva!

A mosolygós arc minden ősszel előbukkan kicsit mosolyogni, ahogy a fenyőfák tűi színt váltanak, és ez így marad a következő 30-50 évben, amíg a fák készen nem állnak a fakitermelésre.

Az oregoni 18-as úton az autósok az évnek ebben a szakában valami furcsa dolgot fedezhetnek fel az erdő domboldalán – két szemet és egy széles vigyort.

Az arc a Hampton Lumber fakitermelő társaság területén található. A cég szóvivője egy e-mailben elmondta, hogy a mosolygó arcot 2011-ben tervezte és telepítette a cég társtulajdonosa, David Hampton, valamint az akkori fagazdálkodási menedzser - írja a Promotions.hu.

Különös jelenségre figyelhetnek fel az oregoni 18-as úton az autósok Forrás: YouTube/Here is Oregon

Míg a szemet és a szájat Douglas fenyővel ültették be, addig a mosolygó arc „sárgáját" vörösfenyő ültetésével hozták létre. "A vörösfenyő egy tűlevelű, amely sárgul és ősszel lehullik, ezért a mosolygós arc az évnek ebben a szakaszában a legjobban látható". Az arc körülbelül 90 méter átmérőjű.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)