Biztosan eladják a Dune-t

Fashion Photo Session In Paris - March 2021 style paris woman fashion blogger spring
PARIS, FRANCE - MARCH 30: Natalia Verza @mascarada.paris wears Louboutin high heels shoes, on March 30, 2021 in Paris, France. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egyelőre várat magára a világ vezető luxuscipő kereskedőjének, a Dune-nek az eladása. A Retail Gazette arról ír, hogy a cégre több ajánlat is érkezett, ám azok alatta maradnak a vállalat irányítása által elvárt értéknek.
Vágólapra másolva!

A Dune még márciusban bízta meg a KPMG-t azzal, hogy új befektetőket találjon a cég számára, amellyel felgyorsítható lehet az egyébként is impozáns növekedés. A prémium kategóriás lábbeliket és más luxuscikkeket forgalmazó brit vállalatra több ajánlat is érkezett, de azok egyike sem egyezett a célértékkel. Ezért a vállalat értékesítése egyelőre késik, idén várhatóan már nem zárul le a folyamat.

A leendő vevő egyenesen az alapító, Daniel Rubin, irányítást biztosító többségi részesedését venné át a vállalatban.

A Dune meggyőző eredményekről számolt be a január végén zárult pénzügyi évről: adózás előtti eredményük 73 százalékkal, 10,9 millió angol fontra nőtt, az eladások pedig több mint 20 százalékkal, 141,4 millió fontra emelkedtek.

A kiskereskedelmi vállalatot 1992-ben alapították, 2022-ben világszerte több mint 350 üzlettel rendelkezett.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Getty Images/2021 Edward Berthelot/Edward Berthelot