A Coca-Cola-mérgezés után itt a cég magyarországi vezetésének reakciója

Coca-Cola reklám
Vágólapra másolva!
Aggasztó hírek érkeztek Horvátországból, amelyek szerint már hat embert is kórházban ápolnak, miután mérgezéses tünetek jelentkeztek náluk a Coca-Cola által forgalmazott egyes termékek elfogyasztása után. A fejleményekre a vállalat magyarországi leányvállalata is reagált. 
Vágólapra másolva!

Horvátországban már visszahívták a boltok polcairól a Coca-Cola által forgalmazott termékeket, miután a nyelőcsövet szétmaró mérgezéses tünetek jelentkeztek hatan. Időközben a horvát egészségügyi miniszter, Vili Beroš is megerősítette a sérültek számát, akik ihattak az érintett italból, ám egyelőre tart a nyomozás arra vonatkozóan, pontosan mi kerülhetett az üdítőkbe. A miniszter kiemelte, hogy enyhébb esetekről van szó, és még meg kell állapítani, hogy mindegyik a márka által forgalmazott üdítőkhöz köthető-e.

Egyelőre nem tisztázott, hogy mi okozhatta a súlyos egészségügyi problémákat. A horvát fogyasztóvédelmi főfelügyelőség szerint

bár a belső elemzések sem a gyártásban, sem a termékekben nem mutattak ki szabálytalanságot, úgy döntöttek, hogy a hatósági vizsgálat lezárultáig ideiglenesen visszavonnak két limitált, üvegcsomagolású Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml-es tételt.

Kivonják a forgalomból a Coca-Cola egyes termékeit, mert elfogyasztásuk után mérgezéses tünetek jelentkeztek több esetben is Forrás: Coca-Cola

Ezenfelül a Fortenova üzletlánc bejelentette, hogy a vizsgálatok idejéig az összes, Coca-Cola által forgalmazott terméket visszahívja egyes boltjaikból - írja a Blikk.

Az üdítőitalgyártó magyarországi leányvállalata, a Coca-Cola HBC Magyarország pedig azt közölte, hogy a horvátországi események nem érintik a Magyarországon forgalomba hozott termékeket.