Új híd épül a Szamos felett

2021, Budapest, Duna, Aszfalt, DÖVH, NIF, déli, összekötő, híd, vasúti híd, hídfelújítás, hídépítés, vasút, vasútfejlesztés
Vágólapra másolva!
Jelenleg is épül az M49-es autóút mintegy 28 kilométeres első üteme, a második ütemre pedig keresik a kivitelezőt. Az M49-es tervezett szamossályi csomópontja közelében hidat is építenek a Szamos felett.
Vágólapra másolva!

Az új, több mint 45 kilométer hosszú 2x2 sávos út nem csupán gyönyörű tájakon vezet majd át, de közvetlen gyorsforgalmi kapcsolatot is teremt Nyíregyháza és a határ, a későbbiekben pedig Szatmárnémeti között, amivel jelentősen könnyíti majd a környéken lakók életét és segíti az áruszállítást is.

A szamossályi kompot válthatja majd ki az új híd:

Egy újabb közbeszerzési kiírás szerint keresik a tervezőt arra, hogy majd bekössék Szamossályit az M49-esbe. Ennek során a Jánkmajtis és Porcsalma közötti 4138-as utat egy mintegy egy kilométer hosszú szakaszon (Szamossályi és az M49-es tervezett különszintű csomópontja között) kiszélesítik és megerősítik - írja a Magyar Építők.

Emellett egy nagyjából 330 méter hosszúságú, Szamos folyó feletti 2x1 sávos új híd terveit is elkészítik, mely kiváltja majd a jelenlegi kompkapcsolatot a folyó két partja között.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)