Egészen elképesztő, egy tűzoltóautót hirdetnek eladásra a Facebookon

Tűzoltóautó, tűzoltóság, illusztráció
Fire engine driving fast on a road in an emergency
Vágólapra másolva!
Kris Saxvy, a kenti tűzoltó és mentőszolgálat korábbi munkatársa a Facebook piacterén próbálja eladni a működő tűzoltóautóját. Mindössze 3.800 fontot (másfélmillió forintot) kér érte.  
Vágólapra másolva!

A 61 éves Kris Saxvy volt tűzoltó öt évvel ezelőtt vásárolta a tűzoltóautót, saját háza megvédésére.

A járműhöz jár még több létra, működő szivattyú, több egyenruha és oxigénmaszk is.

A férfi eddig mindössze egyszer használta a tűzoltóautót, amikor egy közeli tűzből tovapattanó parázs a nádfedeles házát fenyegette. Azonban mára már feleslegessé vált számára, ezért is szeretné eladni. Viszont értelmes ajánlatokat vár a tűzoltóautoért, mert szeretné, ha az olyan emberhez kerülne, aki valóban hasznát is veszi.

A kenti Wingham melletti Prestonból származó Saxvy így nyilatkozott: "Ez nem egy átlagos és mindennapi jármű, ezért különleges termék a Facebook piacterének kínálatában, de gondoltam, hátha érdekel valakit". Hozzátette: "Egy ideje már egy mezőn állt, de nemrég tettünk bele néhány új akkumulátort, és az első alkalommal beindult".

Habár sokan érdeklődnek a tűzoltóautó iránt, a férfi érdemi és komoly ajánlatot még nem kapott. Azonban akkor sem bánkódik majd, ha nem sikerül ezt eladnia, mert hasznosítására már van egy B terve is. Feleségével egy esküvőkkel foglalkozó üzletet vezetnek, ahol egy vintage vásártér is várja a vendégeket. Ide nagyon jól beilleszthető lenne a jármű bárként átalakítva.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Forrás: Daily Star