Az egészségükkel játszanak a magyarok a telefonjuk miatt

not such a great news Smart Phone Text Message Wireless Technology Using Phone Internet Dating Photography Text Messaging Leisure Activity Touch Screen Relationship Difficulties Teenage Girls Young Women Women Surfing the Net Domestic Life E-Mail Young Ad
worried and displeased young woman holding modile phone, reading message and expressing negativity.
Vágólapra másolva!
Sokan nem is gondolnak arra, hogy a mindennapokban használt mobiltelefonok kapcsán mennyi egészségi probléma jelentkezhet a használónál. Bár talán elképzelni sem tudnánk, de rengeteg baktérium és gomba telepedhet meg a telefonunk kijelzőjén, amit aztán az ujjainkkal használunk, vagy a fülünkhöz emelünk. Ha nem figyelünk oda a kijelző tisztítására, a kórokozók hamar "átköltözhetnek" a bőrünkre, ahol aztán komoly gondokat tudnak okozni - hívja fel a figyelmet a Promotions.
Vágólapra másolva!

A témára Gyuris Rita TikTok-ker hívta fel a figyelmet.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/stock_colors/

Szerinte nagyon sokan a felsőjükbe törlik meg a telefonjuk koszos kijelzőjét. A növényorvos ezután elvégzett egy tesztet, hogy megnézze, ez mennyire hatásos. Először egy egyszer használatos, steril pálcával vett mintát, amit aztán táptalajra tett aztán alaposan megtörölte a kijelzőt a pólójában is.

A harmadik nap

a telefonon megjelent egy gombatelep és egy baktérium kolónia, de ez közel sem nézett ki olyan szörnyen, mint a koszos kijelzőről vett minta.

Világos, hogy mennyire fontos, hogy rendszeresen, naponta megtisztítsuk a telefonunk kijelzőjét, különben a kórokozók bőrproblémákat okozhatnak.

@plantprotecting#Hirdetés#withgalaxy#galaxys23 Ultra #teszt#agarlemez#agarplate♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita