Különleges létesítményt adott át a Samsung Gödön

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ cégfelirat egészségbiztonsági eljárás egészségbiztonsági ellenőrzés ÉPÜLET felirat gyár Samsung SDI gyár
Göd, 2020. január 28. A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án. A gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás előtt "karanténba helyezi" és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs. A karanténon kívül fokozott fertőtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. A ragály halottainak száma Kínában meghaladta a 100-at, a biztosan a kórtól fertőzött tüdőgyulladásos betegek száma pedig a 4500-at. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Lovagi vár, csúszdák, siklópálya, hintapark és számos más játék várja szerdától a gödi gyermekeket egy modern, integrált játszótéren, amely a gödi önkormányzat és a Samsung SDI Magyarország együttműködésével valósult meg.
Vágólapra másolva!

2023 augusztusában, a városi strand szomszédságában, a Pulykaház utcában indult el annak az 1200 négyzetméteres játszótérnek az építése, amely ma adtak át.

A játszótéren egy éves kortól egészen 14 éves korig minden korosztály talál az ügyességet, egyensúlykészséget, erőt fejlesztő játékokat. Többek között fészekhinták, trambulinok, drótkötélpálya, mászófal, mászópiramis, hinták, árnyékolt homokozók és multifunkciós lovagi vár áll a gyermekek rendelkezésére

- mutatja be a vállalat az elkészült fejlesztést honlapján.

A cég közleménye szerint a játszótérhez szükséges területet a város biztosította, a Samsung pedig a játszótér megtervezésének és megépítésének költségét vállalta.

A tervezés és a kivitelezés során a Samsung SDI és a kivitelező cég egyaránt nagy hangsúlyt helyezett a biztonságra - hangsúlyozták, hozzátéve, hogy

a játszótér megfelel a legmagasabb hazai és európai biztonsági feltételeknek.

Valamennyi játék TÜV minősítéssel rendelkezik, a játszótér teljes talaja pedig esésvédő gumiburkolatot kapott.

Kitértek arra is, hogy a szülők kényelmét szolgáló padokat úgy helyezték el, hogy azokról a játszótér teljes területe belátható. A környezettudatosság jegyében a világítást napelemes lámpák biztosítják, a játék közben elfogyasztott üdítők és ételek dobozainak pedig szelektív hulladékgyűjtőt állítottak.

A megnyitón Hyun Jung, a Samsung SDI gödi gyárának alelnöke adta át a játszótér kulcsait Kammerer Zoltánnak, Göd polgármesterének.

A Samsung SDI vezetése elkötelezett a helyi közösségek támogatása iránt. A vállalat olyan, már jelenleg is nagy sikerrel futó programjai, mint a gyermekes családokat segítő Babaverzum, vagy a gyermekek Mikulás ünnepségét gazdagabbá tévő iskolai Samsung SDI mikulás program mellet az új kezdeményezésben résztvevő alapítványok és szervezetek köre az idei év során folyamatosan bővülni fog - írják tájékoztatójukban.

Címlapi képünkön a Samsung SDI gödi gyára / forrás: MTI/Mónus Márton