Rod Stewart visszautasította a szaúdiak mesés ajánlatát

Rod Sewart
Singer Rod Stewart stands in the crowd ahead of the UEFA Champions League Group F football match between Celtic FC and RB Leipzig, at the Celtic Park stadium in Glasgow, on October 11, 2022. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Rod Stewart erkölcsi okokra hivatkozva utasította vissza a pályafutása egyik legnagyobb gázsiját ígérő koncertfelkérést, ami Szaúd-Arábiából érkezett a menedzsmentjéhez.
Vágólapra másolva!

A 78 éves rocksztárt Szaúd-Arábiába hívták meg, hogy egy nagyszabású előadás során szórakoztassa az ottani rajongókat. Mindezért hatalmas honoráriumot ígértek neki. A konkrét összeg nem ismert, ám a zenész már korábban is utasított el egymillió fontos (447 millió forintos) ajánlatot, és

úgy tudni, a szaúdiak ennél jóval többet fizettek volna neki.

Rod Stewart elutasította a Szaúd-Arábiából érkezett mesés ajánlatot Forrás: AFP/Andy Buchanan

Stewart az emberi jogok megsértésére hivatkozva nem fogadta el a jövedelmező üzletet, ugyanis Szaúd-Arábiában komoly diszkrimináció tapasztalható az LMBTQ+ képviselőivel és a nőkkel szemben.

– A döntésemmel, hogy nem megyek, szeretnék rávilágítani az ottani igazságtalanságokra, illetve pozitív változást előidézni – mondta Sir Rod Stewart - írja a Mirrorra hivatkozva a Blikk.