Kiderült, mekkora vagyont örököltek Stadler József gyerekei

Kiszabadult a börtönből Stadler József
Vágólapra másolva!
Stadler Józsefről az a hír járta, hogy a páncélszekrényében egymilliárd forintot tartott, de azzal is dicsekedett, hogy egy nap 30 milliót is keresett. Most kiderült, hogy mekkora örökség jár a fiainak a halála után.
Vágólapra másolva!

Stadler József fia, Stadler Zoltán a Blikknek elmondta, hogy édesapjáról ugyan rengeteg legenda szól, de soha nem volt a birtokában egyetlen világhírű festmény sem. Sem Az utolsó vacsora, sem a Mona Lisa.

"Tudjuk valamennyien, hogy apu nem volt szent, de az a sok pénz, amit ő keresett, nem elsősorban luxusra, öncélú pénzszórásra ment. Stadiont építtetett, profi futballcsapatot működtetett, rengeteg embernek adott munkát és szórakozást a környéken" – hangsúlyozta Stadler Zoltán.

Úgy fogalmazott, hogy „meghurcolták és kinyírták", mert abba betegedett bele, ahogy támadták, börtönbe zárták.

„Hogy mennyire szerette a futballt és az azt körülvevő világot, tökéletesen bizonyítja, hogy már betegen, anyagilag megrogyott állapotban is képes volt 20 millió forintot befizetni a felszámolónak, hogy visszavásárolja tőle a stadiont" – tette hozzá.

„Sokan kérdezik tőlünk, Stadler gyerekektől, milliomosok vagy milliárdosok vagyunk-e, és mekkora az örökségünk.

– állítja Stadler Zoltán.

Stadler József, a kilencvenes évek egyik legismertebb vállalkozója 66 éves korában hunyt el Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Stadler egy Akasztóhoz közeli tanyán született, ott dolgozott juhászként. Az üzleti életbe előképzettség nélkül vágott bele, Oroszországba szállított a hazai piacon feleslegesnek vagy értékesíthetetlennek talált árucikkeket. Gyorsan meggazdagodott, megvette 1993-ban a Kiskőrösi Petőfi LC csapatát, amely később az NB II-ben már Stadler FC néven szerepelt - írja a Blikk.

A Blikk megemlíti, hogy a vállalkozóról azt beszélték, hogy a páncélszekrényében egymilliárd forintot tartott, de azzal is dicsekedett, hogy egy nap 30 milliót is keresett. Állítólag csecsenek is elrabolták, és csak váltságdíj fejében engedték el. Stadler ellen előbb 1993-tól, majd évtizedeken át eljárások folytak, többször is letartoztatták az utolsó eljárás során, 2017 márciusában újabb öt évre ítélték el, de az elsőfokú tárgyalás után, november 21-én, 66 éves korában meghalt.