Népszerű étrend-kiegészítőt hívtak vissza, ami veszélyes lehet az egészségre

vitamin- étrend-kiegészítő, food supplement
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Sürgősen visszahívtak egy népszerű étrend-kiegészítőt, mert számos nem kívánt tünetet okozhat. Elvileg az egyik hozzávalóból kétszer annyi került a termékbe, ami káros lehet az egészségre.
Vágólapra másolva!

Egy népszerű étrend-kiegészítőt sürgősen visszahívtak több száz boltból és gyógyszertárból, mivel zsibbadást, égő és bizsergető érzést okozhat. A gyártó, a Metagenics Australia Pty Ltd, szóvivője szerint az Ethical Nutrients Mega Magnesium Raspberry Powder nevű terméke túl sok piridoxint (B6-vitamin) tartalmaz. Gyártási hiba miatt a hozzávalóból a címkén feltüntetett mennyiségnek kétszerese került az étrend-kiegészítőbe.

Ez a mennyiség pedig bizsergést, égő érzést és zsibbadást okozhat, mivel meghaladja a maximális 100 milligrammos ajánlott napi adagot.

Az érintett tételt az Egyesült Királyságban és Ausztráliában országszerte meg lehetett venni. A gyártó arra kéri a fogyasztókat, hogy vigyék vissza ezeket az árucikkeket azokba a boltokba, ahol megvásárolták, hogy teljes visszatérítést kapjanak. A Metagenics Pty Ltd elnézést kért a vásárlóitól az okozott kellemetlenségekért.

A címlapi kép illusztráció!

Forrás: Mail Online és News.com.au