Ez a szuperolcsó áruház kemény árversenyre kényszerítheti a Lidlt, az Aldit vagy a Tescót

Biedronka, diszkontáruház, áruház, áruházlánc, Lengyelország
Wroclaw, Poland - NOV 11, 2019: Logo and sign of Biedronka (Ladybug) discount supermarket. Text: Low prices everyday. From 2018 in Poland shops are closed most Sundays.
Vágólapra másolva!
Sok olyan bolthálózat létezik, aminek jelenleg nincs üzlete Magyarországon. Ezek közé tartozik a lengyel Biedronka is, ami Lengyelország egyik legnépszerűbb, és Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb árbevételét elérő kiskereskedelmi vállalata. Az áruházlánc most a regionális terjeszkedés mellett döntött, amivel jelentős konkurenciája lehet többek között a Lidlnek, az Aldinak vagy a Tescónak is.
Vágólapra másolva!

A Biedronkának több mint 3 ezer boltja van Lengyelországban, ahol ők vették át a korábban Magyarországon is működött német Plus-üzletek üzemeltetését. A cég régóta tervezi a terjeszkedést, most pedig az is kiderült, hol és mikor nyitnak új boltokat.

A "katicás" áruházlánc, azaz a Biedronka egyik lengyelországi üzlete Forrás: Shutterstock/Proxima Studio

A Biedronka jövő év végén nyitja meg első üzleteit Magyarország északi szomszédjánál, Szlovákiában. A vállalat vezetése azt sem tartja kizártnak, hogy Romániában is boltot nyitnak, így mondhatni körbe veszik majd Magyarországot - írja a Mindmegette.hu.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a Biedronka tervezi-e a magyar piacon való megjelenést, de nem lenne meglepő az eddig ismert lépéseik alapján.

A Biedronka nem egészen harminc évvel ezelőtt, 1995-ben nyitotta meg első üzletét, és akárcsak az itthon is jól ismert diszkontok, nemcsak alacsony árairól, széles árukínálatáról, hanem a raklapos kihelyezésről is ismert.