Eladó a világhírű író drámai sziklás háza

John le Carre Leute Autor Schriftsteller Literatur John le Carre Horizontal PORTRAIT
British best-selling author John le Carre, photographed during an interview with Deutsche Presse-Agentur (dpa) at a hotel in Hamburg, Germany, 16 October 2017. The author presented his new novel 'A Legacy of Spies' (German title: 'Das Vermaechtnis der Spione'). Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Három millió dollárért eladóvá vált John le Carré író drámai sziklás villája, ahol számos bestseller kémregényét papírra vetette. 
Vágólapra másolva!

A cornwalli sziklák tetején álló Tregiffian Cottage (villa) volt egykor John le Carré otthona, ahol több híres kémregénye is született, most mégis 3 millió dollárért (1,1 milliárd forintért) eladóvá vált. Az író sikerét "A kém, aki bejött a hidegről" című regényével alapozta meg, majd a hidegháborús kémtörténetek legismertebb krónikásává vált. Regényeiből számos filmet és filmsorozatot forgattak.

A képen John le Carré bestseller kémregényíró Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

Le Carré az 1960-as években vásárolta meg a cornwalli Lamorna falu és a St Loy Cove völgye közötti idilli partszakaszon lévő, és a Scilly-szigetekre nyíló kilátással rendelkező ingatlant, és egészen a 2020-ban bekövetkezett haláláig itt is élt.

A Scilly-szigetcsoportot összesen 150 kisebb - nagyobb sziget alkotja, közülük csupán 5 lakott. Érdekességük, hogy ezeken nincsenek főutak, autók se nagyon, annál több viszont a gyalogos és kerékpáros útvonal, a vidéket pedig lóháton is be lehet járni.

Az ingatlanban kialakításra került egy hatalmas könyvtárszoba, és egy beltéri medence is. Továbbá több helyiségből is - köztük a konyhából, az étkezőből és a tágas szalonból - közvetlen kijárat nyílik a hatalmas kertbe, ahonnan elképesztő látványt nyújt a tenger.

Le Carré hírnevének és könyveinek érzékeny témái miatt úgy érezte, hogy szüksége van egy széfszobára is, ami a mai napig megtalálható a villában, a mosókonyha mellett.

A saját nappalival, hálószobával és fürdőszobával is kialakított vendégszárnyat a ház hátsó udvarán keresztül lehet megközelíteni.

A több mint három hektárnyi területet konyhakert és üvegházak veszik körül, és az ingatlanhoz számos faház stílusú, fából készült melléképület is tartozik, amelyek könnyedén átalakíthatók edzőteremmé, művészeti stúdióvá vagy íróműhellyé.

Forrás: Housebeautiful