Tovább bővítette pazar ingatlanportfólióját Jeff Bezos - a helyszín sem mindennapi

politics computers Horizontal AWARD WINNERS (FILES) In this file photo taken on October 22, 2019 Blue Origin founder Jeff Bezos speaks after receiving the 2019 International Astronautical Federation (IAF) Excellence in Industry Award during the the 70th I
Jeff Bezos
Vágólapra másolva!
79 millió dollárért vett újabb ingatlant a milliárdos üzletember Jeff Bezos. A helyszínválasztást sem aprózta el, hiszen ez már a második ilyen befektetése a floridia milliárdosok bunkerének magánszigetén. 
Vágólapra másolva!

Indian Creek egy kisváros és mesterséges sziget az Egyesült Államokban, Florida államban, Miami-Dade megyében, saját önkormányzattal, polgármesterrel és rendőrséggel. A szigetet a rendkívül tehetős lakók miatt a Milliárdosok bunkerének becézik. Lakossága a 2020-as népszámláláskor 84 fő volt.

Jeff Bezos Forrás: AFP/Mandel Ngan

Ahogy arról az Origo beszámolt, pár hónappal ezelőtt az Amazon alapítója már bevásárolt ezen a "rejtekhelyen" magának és menyasszonyának. Akkor 68 millió dollárt fizetett egy vízparti birtokért.

A legújabb bevásárlása során Bezos a szomszédos ingatlant is megvette, ezúttal azonban már mélyebben kellett a zsebébe nyúlnia, hiszen az új villája 79 millió dollárba került. A világ harmadik leggazdagabb embere - a Bloomberg szerint nettó 156 milliárd dolláros vagyonával - a napokban vásárolta meg a hét hálószobás, 14 fürdőszobás pazar luxusházat.

A Bloomberg bennfentes információ szerint az üzletember még a tetejébe 7 százalékos árengedményt is kapott, hiszen a villa eredeti listaára 85 millió dollár volt. Ez a szerzemény az ingatlanportfóliójának legértékesebb darabja.

A 2000-ben épült 1.765 négyzetméteres és 1.84 hektáron fekvő otthon a Biscayne-öböl peremén található. Az ingatlanhoz tartozik medence, színház, könyvtár, borospince, szauna és hat autónak elegendő hatalmas garázs is. Bezos állítólag azt tervezi, hogy lebuldózeroltatja a 68 millió dolláros házát, és egy palotaszerű megavillát épít a két legújabb szerzeményéből.

Forrás: New York Post