Ezeket a hibákat semmiképpen se kövesse el a repülőtéren!

Repülőtér, járattörlés, repülő
portrait and close up of the back of curly woman checking the time of her flight in the airport to traveling outdoors and enjoy her vacations - noamd lifestyle and concept
Vágólapra másolva!
Néhány dologra érdemes odafigyelni, ha azt szeretnénk, hogy kényelmes és zavartalan legyen a repülőutunk. Cikkünkben olyan jó tanácsokat szedtünk össze, amelyek betartása megóvhat minket a problémás repülőtéri helyzetektől.
Vágólapra másolva!

Figyeljünk a poggyászunkra

A kézipoggyászunkkal kapcsolatban több súlyos hibát is elkövethetünk: a leggyakoribb a túlsúlyos csomag, ami után komoly büntetést kaphatunk a repülőtéren, de a túlzottan nagy méretű táska is komoly gondokat okozhat.

Ezek a nehézségek azonban könnyen elkerülhetők, ha az utazás előtt megfelelően tájékozódunk a légitársaság weboldalán.

Fontos a megfelelő cipő

Sokan a repülőútjaik alkalmából a legszebb, legelegánsabb cipőiket húzzák fel, amelyek ugyan nagyon divatosak, sokszor azonban egyáltalán nem kényelmesek.

A repülőgépen való utazás során érdemes kissé sportosabb, zárt lábbeliket preferálni, mert kifejezetten balesetveszélyes lehet, ha például egy magassarkú cipő beakad valamelyik csomagba vagy lépcsőbe - írja a Hamu és Gyémánt.

Néhány dologra nem árt ügyelnünk, ha azt szeretnénk, hogy kényelmes és zavartalan legyen a repülőút Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 simona pilolla 2/Shutterstock. No use without permission./Simona Pilolla 2

Ne viseljünk kiegészítőket a repülőgépen

Miután a reptereken a fémdetektorok sok kellemetlenséget okozhatnak, ezért nem érdemes különböző karkötőket, fülbevalókat, nyakláncokat felvenni, ugyanis ezek a kiegészítők garantáltan be fognak csipogni, ami hosszú sorokat és idegeskedő utastársakat eredményezhet.

Érkezzünk meg időben a repülőtérre

Sok repülőtér azt tanácsolja az utasoknak, hogy minimum három órával a gép indulása előtt érkezzenek meg. Erre jó okuk van, hiszen könnyen problémák alakulhatnak ki a check-in pultoknál és a biztonsági ellenőrzéseknél. Emellett pedig érdemes számolni a reptérre vezető út forgalmát is, és a lehető leghamarabb elindulni.