Félmilliárd forintos bírságot kapott egy gyorshajtó

autóvezetés
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban felhördülést és szenzációt váltott ki az emberekből, amikor kiderült, hogy egy georgiai férfi 1,4 millió dolláros bírságot kapott gyorshajtásért. Az ügy hatalmas vitát kavart a bírság brutális nagysága miatt. Az 1,4 millió dolláros összegről kiderült, hogy nem igaz, mert a maximális bírság 1000 dollár plusz a bírósági költségek.
Vágólapra másolva!

A gyorshajtási bírságok az Egyesült Államokban a legdrágább közlekedési szabálysértések közé tartoznak, de egy Georgiában kiállított 1,4 millió dolláros gyorshajtási bírság olyan elképesztően nagy volt, hogy országos hír lett belőle.

Connor Cato georgiai férfit szeptember 2-án állította meg a rendőrség a Georgia állambeli Savannahban. A georgiai WJBF hírportál arról számolt be, hogy Cato biztos volt benne, hogy brutális összegű büntetést fog kapni, mert állítólag 144 kilométer/órás sebességgel száguldott egy olyan övezetben, ahol csak 88 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A szupergyorshajtókat továbbá egy plusz 200 dolláros bírság is sújtja az általános gyorshajtási bírságon felül.

Cato ügyvédje jelezte, hogy a szabálysértési bírságoknak 1000 dolláros felső határa van, hozzátette, hogy a különösen súlyos természetű szabálysértések magasabb óvadékot indokolhatnak, de azt ő sem érti, hogy a georgiai törvények értelmében hogyan adhatnak bárkinek is 1,4 millió dolláros bírságot gyorshajtásért.

Savannah városvezetése az ügy kapcsán azt a magyarázatot adta, hogy egy majdnem 1 millió dolláros "helykitöltő" bírságot alkalmaznak, így biztosítják, hogy bárki, akit "szuper gyorshajtóként" megbírságolnak, elsőbbséget élvezzen a bírósági ügyek között. A szupergyorshajtók bírságáról ugyanis már a bíróságnak kell döntenie. De az 1 millió dollár feletti bírságot nem kell kifizetni, az csak jelzésértékű. A legmagasabb valóban kifizetendő bírság 1.000 dollár lehet.

Forrás: therichest.com