Két magyar cukrászda is a világ legjobbjai között

cukrász
cukrászda
Vágólapra másolva!
Ismét a világ élvonalába került a magyar cukrászművészet: a TasteAtlas nevű gasztroportál legfrissebb, cukrászdákat és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló listáján két magyar cukrászda is helyet kapott.
Vágólapra másolva!

Az angol TasteAtlas ismét összeállított egy Top 150-es ranglistát, amelyben a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsorolja. A magát „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként" leíró oldal nemrégiben összeállította a világ száz legjobb tortáját tartalmazó listát, most azonban a sütemények helyett, elsősorban az azokat elkészítő helyekre fókuszált.

Két budapesti cukrászda is bekerült az előkelő ranglista első harmadába - tudósít az Oroscafe.hu.

A harminckettedik helyre rangsorolt New York Café mellett a tizennegyedik helyet foglalja el az egykor Orosházán alapított Daubner cukrászda.

Nagy megtiszteltetés érte a magyar cukrászszakmát: két cukrászda is bekerült a világ legjobbjai közé Forrás: Shutterstock

Az 1901-ben Daubner Béla által alapított cukrászda jelenleg Daubner György vezetésével Budapesten, a Szépvölgyi úton működik. Orosházi gyökereiket Daubner Béla leszármazottai sem feledik, süteményeik, tortáik csomagolásán Orosháza ma is fel van tüntetve.