Elképesztő, mennyit spórolhatnak az autósok a tankolásnál ezzel az egyszerű trükkel

HONDA CIVIC e:HEV
A vízszintes felosztású, igen autószerű műszerfal tágasabbnak láttatja a kabint, a felhasznált anyagok jobb minőségűek, mint korábban. Advance felszereltségi szintnél már széria a 10,2 colos, HD-felbontású digitális műszeregység
Vágólapra másolva!
Egy szakértő elárult egy nagyon hasznos tippet az autósoknak, amelynek segítségével több tízezer forintot is megspórolhatnak. Ennyivel kevesebbet költhetnek benzinre, ha ezt egyszerű szabályt betartják. 
Vágólapra másolva!

Szenzációs felfedezés: egy gombnyomással jelentősen csökkenthető az autó üzemanyag-fogyasztása.

Szakértők elárulták, hogy egy ma már szinte minden autóban megtalálható gomb megnyomásával lenyűgöző tíz százalékkal lefaraghatók a benzin- és dízelköltségek.

De mégis hol található ez a gomb?

Ez az úgynevezett levegő keringtető gomb, aminek a jelzése a műszerfalon lehet egy autó körvonala, egy hurkolt nyíllal a belsejében, vagy akár egy körkörös irányt jelző hármas nyíl is.

A levegő keringtető jelzése az autókban Forrás: Getty Images/iStockphoto

Jellemzően közvetlenül a légkondicionáló kezelőszervei mellett található ez a többfunkciós gomb. A LeaseCar szakértői szerint az eszköz egyszerre segíti a légkondicionáló és az üzemanyag-hatékonyságot.

Tim Alcock, a LeaseCar.UK szóvivőjének tanácsa az autóvezetők számára: "Ez a kevéssé ismert gomb kikapcsolja a külső levegőt, és a jármű belsejéből visszavezeti a levegőt a légkondicionáló rendszerbe, hogy újra lehűtse azt. Használja ezt a gombot a forró napokon, hogy növelhesse a légkondicionáló hatékonyságát, gyorsabban lehűtse a járművet, és csökkentse az üzemanyag-fogyasztást."

A vízszintes felosztású, igen autószerű műszerfal tágasabbnak láttatja a kabint Forrás: Honda

Bradley Jando, a KwikFit szakértője szintén megerősítette, hogy a recirkulációs gomb segítségével jelentős mennyiségű üzemanyagot lehet megtakarítani. Úgy tűnik, ez azért van, mert az autó kompresszora energiát használ a légkondicionáló rendszer működtetéséhez.

Forrás: Daily Star