Hihetetlen, hogy ez a kapocs létrejön az Aldi és a Tesco között

Tesco
(FILES) This file photo taken on April 13, 2016 shows the signage on a branch of a Tesco in Brixton, south London. Troubled British supermarket giant Tesco, the nation's biggest retailer, rang up improving earnings on October 5, 2016, in the face of fierce competition, particularly from German-owned discounters Aldi and Lidl. / AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
A legnagyobb brit kiskereskedelmi lánc, a brit Tesco bejelentette, hogy az Aldi korábbi vezetőjét kérte fel vezérigazgatónak.
Vágólapra másolva!

Matthew Barnes 2024 tavaszán váltja a jelenlegi vezetőt, Jason Tarry-t, aki márciusban, hat év után távozik a vállalat éléről. Tarry-nek jelentős érdemei vannak abban, hogy a vállalat megerősödött a koronavírus-járvány után, és megőrizte versenyképességét a kiskereskedelmi piacon. Uttóbit például épp az olyan, erőteljesen terjeszkedő láncokkal szemben, mint az Aldi vagy a Lidl. Az Origo több alkalommal írt a német háttterű diszkontláncok brit piacon való térnyeréséről, illetve arról, a Tesco hogyan vette fel a kesztyűt a piaci versenyben.

Egy vásárló kosarát tolja az egyik brit Aldi előtt Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Tesco hamarosan munkába álló új vezérigazgatója, Barnes, korábban több vezetői pozícióban dolgozott az Aldinál. Vezérigazgatója volt a lánc egyesült királyságbeli és írországi szárnyának, később pedig az Aldi Sud igazgatótanácsába került. Az irányítótestület tagjaként a globális beszerzésekért és az ellátási láncok működtetéséért volt felelős.

A hamarosan távozó Tarry a Retail Gazette iparági lapnak elmondta: ez lesz az utolsó karácsonya a Tesco élén, de most is "mindent belead" azért, hogy a vásárlókat a legjobb színvonalon szolgálják ki a decemberi ünnepi időszak közeledtével.

Címlapi képünk illusztráció / forrás: AFP/Justin Tallis