Még több pénzt lehet majd keresni egy népszerű videójátékkal

Fortnite: 1,8 millió dollár bevétel naponta
Vágólapra másolva!
A népszerű játék, a Fortnite, készítője még jobban jutalmazni fogja az alkotókat (angolul: creators). Ehhez nem kell más, minthogy a játékosok V-buckot, avagy játékon belüli valutát, költsenek az általuk készített egyedi élmények meglátogatása előtt vagy után. Az újítás a szerdai frissítés után lép érvénybe.
Vágólapra másolva!

Az Epic Games először márciusban vezette be a Creator Economy 2.0 rendszert, melynek keretein belül a Fortnite nettó bevételének 40 százalékát kitevő alapból fizeti ki havonta az egyedi élményeket készítő alkotókat. A vállalat blogbejegyzéséből kiderül, hogy november 1-jén új mérőszámot vezet be az eddigi programba, ami akkor jutalmazza az alkotókat, ha az egyes játékosok az egyedileg kreált élményük meglátogatása előtti és utáni héten V-buckot költenek a Fortniteban.

Ez az újítás az eddigi metrikák mellett lép majd érvénybe, tehát a kreátorok saját mini játékában a játékosok által eltöltött időt, a visszatérőket, valamint az alkotásuk népszerűségét ugyanúgy jutalmazni fogja az Epic Games, mint eddig.

A képen a Fortnite játék Forrás: Fortnite

Az újítás november 1-jén lép érvénybe, majd először csak december 30-án kapnak jutalmat az új metrika figyelembevételével az alkotók. A játék fejlesztői szerint az új mérőszám azért fontos, mert a Fortnite népszerűsége újra növekszik, ami elsősorban az alkotói tartalmaknak köszönhető.

Forrás: The Verge