Taylor Swift egyedül felforgatta az amerikai szállodaszektort

Taylor Swift 'The Eras Tour' Concert songwriter performer stage performs live american stars american singer international celebrity international singer showbiz eras tour Horizontal CONCERT SINGER MUSIC POP MUSIC ENTERTAINMENT
Taylor Swift a teleházas texasi koncertjén idén márciusban
Vágólapra másolva!
Taylor Swift a szállodaipar számára is aranybányának bizonyul, ahogy az énekesnő turnéja szektorok egész sorának biztosít lendületet.
Vágólapra másolva!

A Bernstein befektetési vállalat adatai szerint Taylor Swift „Eras" turnéja több amerikai városban is jelentősen megemelte a szállodák bevételeit. Az úgynevezett Swift-hatást pedig egyre több országban érzi majd meg a gazdaság, ahogy az énekesnő turnéja nemzetközivé válik.

A cég elemzője, Richard Clarke hangsúlyozta:

a koncertek iránt olyan hatalmas a kereslet, hogy ez önmagában is jelentős gazdasági lökést ad az iparágaknak, beleértve a szállodaszektort is.

Az elemző egyenesen a „Swiftonomics" kifejezést használta, utalva arra, hogy Taylor Swift egy személyben gazdaságmozgató erővel bír.

A Bernstein adatai szerint az egy szobára jutó átlagos bevétel több mint 4 százalékponttal haladta meg az országos referenciaértéket az USA államaiban Swift látogatásának hónapjaiban.

Clarke elmondta, a bevételnövekedés jelentős része a magasabb szobaáraknak tudható be, azonban a foglalások száma is emelkedett. A legerősebb példát Nashville-ben mérték, ahol a szállodák kihasználtsága több mint 30 százalékkal, a szobaárak pedig több mint 50 százalékkal nőttek a koncertek idején. A szobánkénti bevétel pedig több mint kétszeresére nőtt azon a hétvégén, amikor Swift a városban tartózkodott.

Az elemzők most úgy számolnak, hogy ezt a hatást várhatóan más országok is megérzik majd, ahol Swift a turnéja során fellép.

Ezt támasztja alá, hogy egyes brit szállodaláncok már most kiadták az összes szobájukat Swift koncertjeinek idejére, noha az énekesnő csak jövő nyáron érkezik a szigetországba. Miként arról az Origo korábban beszámolt, az Eras turné lehet a történelem legnagyobb bevételt hozó koncertsorozata.

Forrás: CNBC