Eladó Richard Burton egykori londoni otthona

Elizabeth TAYLOR  Richard BURTON Elisabeth Elizabeth Liz
Vágólapra másolva!
Eladó az a londoni ingatlan, amelyben Richard Burton az 1950-es években élt. Ebben az időszakban kezdett el igazán szárnyalni a színész karrierje, és itt lakott, amikor először találkozott későbbi feleségével, Elizabeth Taylorral.
Vágólapra másolva!

Richard Burton az első feleségével (Sybil Christopherrel) 1949-ben költözött be a londoni Hampstead Village-ben található szerény lakásba. A házaspár eredetileg egy egy hálószobás, földszinti lakást vásárolt a társasházban, majd ahogy Burton egyre több szakmai sikert ért el, a pár az épület további emeleteit is megvásárolta.

A pár 1956-ig élt az ingatlanban, és Burton ekkor játszotta el a leghíresebb szerepeit, illetve ebben az időszakban ismerkedett meg Elizabeth Taylorral. A két színész 1953-ban találkozott először, azonban a romantikus kapcsolatuk csak az 1960-as évek elején kezdődött – majd ezt követően össze is házasodtak.

A viktoriánus stílusú rezidencia pedig most eladóvá vált, és 7,95 millió fontot (kb. 3,5 milliárd forint) kérnek érte. A bejárati ajtó közelében még egy emléktábla is jelzi, hogy Richard Burton egykor a házban lakott.

Az épületet eredetileg 1860-ban tervezték, és összességében egy hat hálószobás ikerházból, illetve egy különálló, két hálószobás kerti lakásból áll.

Forrás: Robb Report