A sajtkedvelőkre több meglepetés is vár az Árfigyelőben

trappista sajt
A magyarok kedvence
Vágólapra másolva!
Érdekes dologra lehetünk figyelmesek akkor, ha a Gazdasági Versenyhivatal felügyelete alatt működő online Árfigyelő felületén a legalább kilós kiszerelésű trappista sajt napi árait nézzük. A szeptember 18-i árak szerint ugyanis nincs különbség az 1 kilogrammos, illetve a nagyobb tömbben kapható kiszerelés kilónkénti ára között a legolcsóbb kínálati árnál.
Vágólapra másolva!

Megszokott dolog az élelmiszer-kiskereskedelemben, hogy a nagyobb kiszerelés egységára ugyanabból a termékből kisebb, mint a kisebb tömegű vagy térfogatú csomagolásoké. Az infláció letörését rendkívül hatékonyan támogató Online Árfigyelő szeptember 18-i adatai szerint azonban most különös dolog látható a megfigyelt élelmiszerek körébe tartozó trappista sajtnál.

A magyarok legnépszerűbb sajtja a trappista (illusztráció) Forrás: Pinterest

A kereskedők közlése szerint ugyanis a Tami nevű trappista sajt kilogrammonkénti ára megegyezik a tömbben, vagyis 1 kilomgrammnál nagyobb súlyú kiszerelésben kapható trappista árával.

Az aktuális adatok szerint ugyanis mindkét esetben 1890 Ft-ot kell fizetni a sajt kilogrammjáért.

Vagyis a kilonkénti ár mindkét esetben 2000 Ft-ot alatt van, és egymással is megegyeznek.

Igaz, a jelenleg legolcsóbb trappisták nem egy helyen kaphatók. A tömbös kiszerelés az Auchan áruházakban (elképzelhető, hogy a sajtpultnál a tömbből a kívánt mennyiség kérhető, de erről nincs információ), a Tami nevű trappistáért viszont a Tesco áruházak valamelyikébe kell menni.

További jó hír ugyanakkor, hogy bármelyik láncot is keressük fel a legolcsóbb trappistáért, országosan ugyanezzel az árral találkozunk üzleteikben az Árfigyelőn elérhető információk szerint.

A GVH tájékoztatása az online árfigyelőről_

Az árfigyelő honlapon megjelenített árak és információk tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek reklámnak vagy ajánlatnak, kizárólag az adatszolgáltatást teljesítő kereskedők által szolgáltatott adatokon alapulnak.
A honlapon szereplő adatok minden reggel legkésőbb 4 óráig frissülnek.