Sikeresek, gyönyörűek, és elképesztően sok pénzük van - ők a világ leggazdagabb női

Milliárdos nők, luxus,
Elegant blonde beautiful woman standing by luxury car and small airplane. Girl wearing black dress.
Vágólapra másolva!
Rengeteg olyan nő van a világon, aki nem egy sikeres házasság vagy családi örökség révén tett szert óriási vagyonra, hanem önerőből jutott fel a csúcsra. A legváltozatosabb karriertörténetekről van szó: van, aki egy farmergazdaságban nőtt fel, sokadik gyerekként, de akad köztük olyan, aki korábban gyárban vagy újságíróként dolgozott, és olyan is, akinek egy hajóskapitány hozott döntő fordulatot az életében. Bemutatjuk a leggazdagabb nőket, akik a saját üzleti tehetségüknek köszönhetően tettek szert hatalmas vagyonra.
Vágólapra másolva!

Wu Yajun

Becsült vagyona: 8,4 milliárd dollár

Az 59 esztendős kínai milliárdosnő az ingatlan-bizniszben gazdagodott meg. Mérnöki diplomát szerzett, majd egy állami tulajdonú műszergyárban helyezkedett el, ahol körülbelül havi 16 dollárnak megfelelő összeget keresett. A Kínában elindított gazdasági reformok idején azonban Wu felmondta ezt az állását, és 1988-ban újságíróként kezdett el dolgozni a China Shirong News Agencynél.

Az hozta el az igazi változást az életében, és indította el egy egészen más irányba, amikor megvette az első lakását, amellyel rengeteg probléma volt. Az átadás egy évet csúszott, akadozott a vezetékesgáz-ellátás, a világítás gyenge volt, ráadásul korlátozták a lift üzemidejét. Ekkor úgy döntött, hogy jobb otthonokat épít majd Kínában, és 1993-ban megalapította ingatlanos cége, a Longfor Properties elődjét.

A kínai Wu Yajun a világ egyik leggazdagabb nője, aki maga alapozta meg a karrierjét Forrás: Imaginechina via AFP/Wang zhou bj - Imaginechina/Wang Zhou Bj

1997-ben adták át az általuk kivitelezett első lakóépületet, azóta pedig már több mint 60 kínai városban valósítottak meg projekteket, és napjainkban 35.000 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Az üzletasszony időközben elvált férjétől, és az általuk korábban közösen birtokolt Longfor-részvények több mint 40 százalékát átruházták lányukra, Xinyi Caira. Wu 2022 októberében lemondott a Longfor elnöki posztjáról.

Lapozzon, a következő oldalon egy újabb dúsgazdag, self-made üzletasszonyt mutatunk be!