Egyelőre mégsem bontják le Marilyn Monroe egykori otthonát

Így festett Marilyn Monroe nem sokkal a halála előtt - Galéria
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben derült ki, hogy valószínűleg lebontják azt a kaliforniai ingatlant, amelyben egykor Marilyn Monroe lakott, és amelyben meghalt, miután a ház új tulajdonosa meg is kapta a bontási engedélyeket. Most azonban úgy tűnik, hogy a ház mégis megmenekülhet.
Vágólapra másolva!

Marilyn Monroe 1962 elején költözött be a kaliforniai Brentwoodban található házba, amely a színésznő utolsó otthona volt – itt halt meg 1962 augusztusában. Monroe 77.500 dollárt fizetett a házért – ez ma 765.015 dollárnak (kb. 274 millió forint) felelne meg.

A két hálószobával, medencével, valamint egy nagy kerttel rendelkező otthon 270 négyzetméter lakóterületű, és az ingatlan nemrég cserélt gazdát 8,35 millió dollárért (közel 3 milliárd forint).
Miként arról az Origo is beszámolt, az amerikai sajtóban olyan hírek jelentek meg, hogy az új tulajdonos lebontaná az ikonikus épületet, és erre már az engedélyeket is megkapta.

Tekintve, hogy a hollywoodi történelem egyik kiemelt jelentőségű épületéről van szó, a sajtóhírek után a Los Angeles-i városi tanács elé került az ügy. Itt a tagok egyhangúan megszavazták, hogy elindítják a folyamatot, amely

történelmi és kulturális jelentőségű műemlékké nyilváníthatja az épületet, megmentve ezzel a bontástól.

A hivatalos dokumentumok szerint a város építésügyi hatósága szeptember 7-én adta ki a bontási engedélyt, azonban a városi tanács néhány nappal későbbi szavazása azonnali hatállyal felfüggesztette ezt a határozatot.

Egyelőre tehát megmenekült az épület, azonban a következő fontos döntésre októberben kerül sor. Ekkor határozhat a védelméről az illetékes Los Angeles-i hatóság. A filmrajongók tehát egy ideig még izgulhatnak, hogy megmeneküljön Marilyn Monroe híres háza.

Forrás: The Richest