Rég nem volt ilyen rossz állapotban a manhattani luxusingatlanok piaca

New York City, Edge, kilátóterasz, Manhattan
NEW YORK, NY - JUN 20: Aerial View of New York City from The Edge Observation Deck at Hudson Yards, as seen on Jun 20, 2021.
Vágólapra másolva!
Az Olshan Realty hét elején közzétett jelentése szerint a manhattani luxusingatlanok piacán a múlt hét egy éve nem látott gyenge aktivitást mutatott.
Vágólapra másolva!

Mindössze nyolc szerződést kötöttek a múlt héten (szeptember 18. és 24. között) olyan manhattani ingatlanokra, melyek legalább 4 millió dollárért keltek el – derül ki az Olshan Realty jelentéséből.

A nagyon kevés ügylet elképesztően alacsony, mindössze 45,4 millió dolláros heti eladási volument eredményezett. A megelőző héten a volumen, 10 szerződés mellett, 63,6 millió dollár volt.
Donna Olshan, az Olshan Realty elnöke a jelentésben hangsúlyozta, a nyolc szerződés a legkevesebb volt a 2022. augusztus 15-21. közti hét óta – akkor ugyancsak nyolc szerződést írtak alá.

Gyengélkedik a manhattani luxusingatlanok piaca Forrás: AFP/Angela Weiss

Eközben az értékesítési volumen a koronavírus-járvány óta nem látott mélységbe süllyedt. Ehhez hasonló értéket legutóbb 2020 nyár közepén mértek, akkor 36,5 millió dollárral.

A hét folyamán eladott legdrágább manhattani ingatlan egy tribecai penthouse lakás volt. Ez 7,5 millió dollárért (kb. 2,7 milliárd forint) kelt el, ám jelentős árengedmények után, ugyanis 2022 októberében 7,95 millió dollárért került piacra.

A 297 négyzetméter lakóterületű triplex lakásban három hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található. Továbbá a lakáshoz három terasz is tartozik, melyek összesen 111 négyzetméter területűek.

Forrás: Mansion Global