A csörgőkígyók földjén most bárki megveheti Hobbitfalvát

hobbit, falva, falu, új-zéland, gyűrűk ura, forgatási helyszín
A Hobbitfaluban Új-Zélandon még meghagyták a házak díszleteit
Vágólapra másolva!
Közel 1 négyzetkilométeres, különleges otthonokból álló birtokot kínálnak eladásra Colorado államban, az USA-ban. A fantasztikus természeti környezetben található terület egyik különlegessége, hogy a rajta álló épületekből egyet a Gyűrűk Ura-filmek hobbitházai ihlettek - bár a másik hat is mind egyedi kivitelezésű ingatlan.
Vágólapra másolva!

A különleges épületegyüttes és annak birtoka egy helyi beruházó, Pat Scanlan tulajdonában van, aki jelentős forrásokkal támogatta az Aspen és környéke érdekében kifejtett környezetvédelmi erőfeszítéseket,

Ez persze nem is csoda: a szűkebben Woody Creek kisközösséghez tartozó birtok festői környezetben fekszik. Pazar kilátás nyílik a házakból a Sziklás-hegységre, az értékesítéssel foglalkozó ingatlanügynökség szerint a birtok körül patakok csobogása hallható, és rejtett, hangulatos erdei ösvények, valamint egy magántulajdonú autóút vezetnek oda. Igaz, a környéken él egy őshonos csörgőkígyófaj, de a statisztikák szerint csak igen ritkán történik egyedeikkel végzetes találkozás.

A birtokot eredetileg az 1880-as években alapították, és azon hét, egyedileg tervezett épület áll. Némelyik már a 19. században is állt - illetve azóta felújítotották -, de van, amelyiket az 1950-es években húzták fel.

Az ingatlanügynökség szerint a legkülönlegesebb építmény mind közül az, amelyik a Gyűrűk Ura filmekben látott hobbitházakat idézi, és stílusával tökéletesen illeszkedik mind a környezetbe, mind a többi épülethez.

A birtok hirdetési ára egyediségéhez mérhető: 68 millió dollár, azaz nagyjából 25,5 milliárd forint,

Forrás: Fox Business

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Pixabay/Stocksnap