Magyarországon is ismert a világ legértékesebb élelmiszermárkája

Happy woman eating rye crisp bread with creamy vegetarian cheese tofu, cherry tomato and rucola micro greens, sitting at home and looking at window. Healthy food, gluten free, diet concept.
Vágólapra másolva!
Ismét a Nestlé lett a világ legértékesebb élelmiszermárkája a Brand Finance friss összesítése szerint. Mutatjuk a teljes listát.
Vágólapra másolva!

A márkaértékelési tanácsadó cég, a Brand Finance 2023-as jelentése szerint

a Nestlé (értéke 8 százalékkal 22,4 milliárd dollárra nőtt) ismét elnyerte a világ legértékesebb élelmiszermárkája címet.

A Nestlé márkaértéke ebben az évben is folyamatosan nőtt, amely annak a képességének köszönhető, hogy a gyorsan reagál a változó fogyasztói preferenciákra, a trendek előtt jár egy lépéssel, és hatékonyan tudja az új termékeket piacra dobni – írja a Brand Finance összesítése alapján a Storeinsider.

A Yili kínai tejtermék márka a második legértékesebb élelmiszermárka. A Yili termékek több mint 60 országban, öt kontinensen érhetők el világszerte. A márkának sikerült erős vásárlói hűséget kialakítania a helyi piacon azáltal, hogy folyamatosan kiemelkedő minőségű termékeket szállít. Ez hozzájárult a belföldi értékesítés erőteljes növekedéséhez, miközben globális jelenléte a tengerentúli bevételeit is megnövelte.

Ismét a Nestlé lett a világ legértékesebb élelmiszermárkája Forrás: Origo

Figyelemre méltó teljesítményt nyújt a Lay's (a márka értéke 29 százalékkal 11,1 milliárd dollárra nőtt), amely a Food 100-as rangsorban összességében is megőrizte harmadik helyét. A snack-márkák (Doritos,Want Want, Cheetos és Tostitos) összességében szintén erős márkaértéket képviselnek.

A Healthy Choice fagyasztott élelmiszer márka az idei év leggyorsabban növekvő élelmiszermárkája, ráadásul új belépő is a Top 100-as listán.

A Healthy Choice márkaértéke 190 százalékkal 1,2 milliárd dollárra nőtt. A világjárvány óta a fogyasztók figyelme az egészséges, táplálékban gazdag, kényelmes élelmiszerek felé fordult, ezt aknázta ki ügyesen a márka.

Lapozzon a 100 legértékesebb márkáért!